Sisteme de transport

Trimis la data: 2010-09-03 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 63 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Minovici Bianca Dimensiune: 130kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Activitatea de transport consta in acele actiuni prin care se organizeaza si se realizeaza deplasarea calatorilor si a marfurilor in spatiu si timp prin diferite mijloace. Activitatea de transport este strans legata de dreptul constitutional al cetatenilor la libera circulatie in tara si in strainatate .Principalele obiective ale sistemului national de transport sunt ;realizarea conectarii tuturor localitatilor la reteaua nationala de transport;asigurarea dreptului la libera circulatie a cetatenilor;
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Operatorii de transport sunt transportatori, romani sau straini, care au acces egal si nediscriminatoriu la infrastructura deschisa accesului public. Prin transportatori se intelege persoanele fizice sau juridice, autorizate sa efectueze transporturi, interne sau internationale, de persoane ori de bunuri, in interes public sau in interes propriu, cu mijloace de transport detinute in proprietate sau cu contract de inchiriere ori leasing.

conexe transporturilor sunt persoane fizice sau juridice care efectueaza activitatile ce se desfasoara in legatura cu/sau in timpul transportului.Utilizatorii de transporturi au acces egal si nediscriminatoriu la infrastructurile de transport de interes public, pot alege liber modul de transport prin care isi exercita dreptul de a se deplasa, au posibilitatea de a efectua ei insisi transportul ori de a apela la serviciile unui transportator liber ales.Statul sprijina dezvoltarea si functionarea transportului public, subventioneaza sau, dupa caz, sustine financiar transportul public de calatori, garanteaza libera initiativa si autonomia transportatorilor si asigura conditiile unei concurente loiale intre modurile de transport si intre diferitele categorii de transportatori.

Sistemele de management ale traficului si sisteme de navigatie si control sunt acele sisteme care ajuta la desfasurarea traficului in bune conditii si cuprinde ;Regularitatea circulatiei se poate face pe baza unui studiu care are ca scop depistarea orelor de varf , a traseelor supracirculate , a zilelor de varf etc. . Graficul de circulatie este un instrument necesar pentru rezolvarea anumitor probleme legate de transport : utilizarea rationala a infrastructurii de transport , adaptarea ofertei de transport la cerere , stabilirea unei corespondente ferme intre transportator si beneficiar .

Ritmicitatea transporturilor - repetarea regulata pe o perioada de timp a aceluiasi serviciu .Reducerea costurilor de transport - transportul nu adauga nimic la valoarea de intrebuintare , ci din contra , in anumite conditii , poate conduce la scaderea valorii ei (prin deprecierea marfii datorita conditiilor de transport ) Transportul este un factor generator de costuri suplimentare care se vor regasi in pretul platit de consumator . Pentru diminuarea costului trebuie identificata solutia cea mai ieftina de transport .

Reducerea duratei transportului - acest aspect trebuie privit atat din punctul de vedere al marfurilor , prin diminuarea timpului necesar unui produs pentru a parcurge distanta productie - consum , cat si din punctul de vedere al calatorilor (fac exceptie de la aceasta regula , transporturile de agrement)Confortul calatoriei - Pentru reducerea oboselii sunt necesare asigurarea unor conditii cum ar fi : asigurarea unui grad de confort , reducerea aglomeratiei ( acest lucru se poate realiza prin fluidizarea traficului , alegerea unor rute diferite , construirea de drumuri cu mai multe benzi , sincronizarea semafoarelor , construirea soselelor de centura ,etc.)

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.