Sisteme electronice de evaluare

Trimis la data: 2009-12-23 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Dana_D Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Aparatele de masurare pentru supravegherea continua a emisiilor trebuie calibrate periodic de catre o institutie acreditata de o autoritate competenta la nivel de national. Perioadele de timp intre doua calibrari sunt intre 3 si 5 ani functie de tipul de aparat .
Inainte de realizarea calibrarii, institutia de masurare va elabora un plan de masurare. Acesta va contine date referitoare la locul masurarii, sarcina de masurare, data limita a masurarii, procedura de masurare si personalul de masurare.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Scopul calibrarii consta in determinarea functie analitice a intregului aparat de masurare. Functia analitica descrie legatura intre concentratia substantei de masurat, cautate in gazul rezidual si semnalul de masurare al aparatului de masurare continua (de obicei semnal I):
Functia analitica:c = f(I)
In acest scop se efectueaza masuratori comparative cu procedee conventionale.

O procedura conventionala este un procedeu convenit de determinare a uneia sau a mai multor caracteristici de consistenta a gazului, pantru a caror determinare nu pot fi produse practic materiale de referinta.
Rezultatul masuratorii este, dupa cum s-a convenit, o masura pentru stadiul analizat.
Procedurile conventionale aplicate se caracterizeaza de regula prin faptul ca se bazeaza pe reactii chimice si fizice cantitative, ai caror parametri de reactie sunt considerati constanti (nu se schimba), in conditii constante, definite ca atare.

Pentru asigurarea statica a unei legaturi clare intre afisajul aparatului si concentratia obiectului de masurat din gazele reziduale sunt necesare de regula cel putin 15 masuratori comparative. O data cu numarul de stadii de functionare respectiv cu raporturile de emisie dintr-o instalatie, creste perimetrul de masurare necesar.
Pentru determinarea functiei analitice exista in principiu 2 posibilitati:

1.) Determinarea directa a functiei analitice raportata la retea
Masuratorile comparative se efectueaza ca masuratori in retea. Pentru calcularea functiei analitice se confrunta afisajul aparatului cu valorile masurate concomitent prin masuratori comparative.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.