Sisteme informatice de gestiune

Trimis la data: 2014-03-29
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 71
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandra_16d
Dimensiune: 4713kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In noua Societate informationala, tot mai mult termenul de informatica este substituit cu tehnologia informatiei ca fiind "drumul nevazut" al informatiei de la date la cunostinte.
Iar, sigla IT (Information technology) descrie industria computerelor, de la producatorii de cipuri la programatorii care realizeaza site-uri Web pe Internet.
Societatea informationala isi face din ce in ca mai mult prezenta in Romania. Totusi, exista inca multa confuzie cu privire la ceea ce inseamna fizic si functional Societatea Informationala.
Fara pretentia de a da o definitie unanim acceptata a Societatii Informationala, se poate spune ca esenta acestei societati este data de manifestarea a doua fenomene:

Cursuri similare:

A urmat "Societatea industriala" odata cu inventarea motorului cu abur (1784), in care capitalul a primit un rol determinant.
Daca ar fi sa se gaseasca o data de referinta pentru momentul nasterii noii societati, atunci 12 august 1981 ar fi cea mai justificata. Este data lansarii pe piata utilizatorilor din intreaga lume a calculatoarelor personale IBM - PC.
De fapt, trecerea la Societatea informationala s-a realizat in trei cicluri majore, date de cele 3 mari inventii ale ultimilor 50 de ani: cipul, calculatorul personal si Internetul.

Asa cum se releva intr-un studiu realizat pe durata a trei luni pe web site-ul www.cnn.com (5 ian. 2006), cipul este cea mai importanta inventie care a revolutionat tehnologia informatiei prin miniaturizare, deschizand calea catre aparitia computerelor moderne. Cipul de siliciu a fost inventat in anul 1961 de catre doi ingineri americani: Jock Kilby si Robert Noyce si a marcat primul ciclu de evolutie.

Al doilea ciclu a fost aparitia calculatoarelor personale o data cu lansarea pe piata utilizatorilor de catre IBM a PC-ului in 1981.
Al treilea ciclu a fost explozia Internetului prin aparitia, in 1989, a serviciului World Wide Web, creat de Tim Barners - Lee si Robert Caillian de la Laboratorul european CERN, din Elvetia.

Astazi, asa cum afirma Arie de Gues, "Societatea informationala poate fi cea in care factorul dominant vor fi oamenii, prin talentul lor uman".
Aceasta, deoarece, aproximativ A din rezultatele muncii sunt generate de munca vie si numai un sfert prin capital
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.