Sisteme informatice financiar bancare

Trimis la data: 2009-11-02
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Talia Matei
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prin sistem intelegem un ansamblu de componente interdependente care actioneaza ca un tot unitar in vederea atingerii unui obiectiv comun
Orice organism economic reprezinta un sistem si pt modelarea acestuia putem utilize metodele si mijloacele specifice sistemelor
Orice interprindere poate fi privita ca un ansamblu de departamente , component interdependent , aceste departamente schimba date si informatii , precum si fluxuri materiale , financiare si umane .

Cursuri similare:

Sistemul operational reprezinta nivelul la care se deruleaza o mare parte din activitatile curente ale respectivului organism economic . In cadrul acestui sistem sunt derulate procesele de producere a valorii (aceste procese sunt cunoscute ca procese primare ) . La nivelul sistemului operational au loc activitatile de zi cu zi prin care respective organizatie isi atinge scopul pt care a fost infiintata .
Sistemul operational presupune gestionarea detaliata a tuturor activitatilor prin care respective firma , sau interprindere creeaza plus valoare .

La nivelul sistemului operational prin derularea activitatii curente sunt produse datele in forma bruta . Date=masuratori ale datelor derulate in realitate; Datele culese la nivel operational sunt transmise sistemului informational. Sistemul decisional reprezinta sistemul la nivelul caruia se ia decizii. Acest nivel primeste informatia de la sistemul informational si in baza acestora , emite decizii . Deciziile in functie de orizontul de timp pe care il vizeaza pot fi :

decizii pe termen scurt (afecteaza activitatea organizationala la nivel de zile sau saptamini).- Decizii pe termen mediu (afecteaza activitatea organizationala de la 2 saptamini pana la maxim 1 an ).- Decizii pe termen lung , peste 1 an In procesul de luare a deciziilor managerii pot utilize instrumente informatice specifice . Sistemul informational joaca rolul de liant intre cele doua subsisteme . In multe situatii subsistemele infor. este asemanat cu sistemul nervos. El preia semnalele de la sistemul operational dupa care le transmite sistemului decizional intr-o forma prelucrata , dupa care sistemul decizional transmite comenzi catre sist . operational prin intermediul aceluias sistem informational .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.