Sisteme informatice pentru management

Trimis la data: 2013-07-07
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 0
Autor: andreead88
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Componentele unui si : hardware-totalitatea mijl tehnice, de culegere, transmitere, stocare si prelucrare automata a datelor; software-total programelor nec bunei functionari a si in conformitate cu obiectivele si functiunile care i-au fost stabilite; comunicatiile-echip si tehnologiile de transfer a datelor intre sisteme; baza stiintifica si metodologica- contine modele matem ale fen si proc ec ,precum si metodologiile de real a si; baza informational-contine datele supuse prelucrarii, fluxurile informationale si nomenclatoarele de coduri; utilizatorii=personal specializat in culegerea, transm, stocarea si prelucr datelor; cadrul organizatoric este specificat in regulamentul de funct al unitatii in carea se va implementa si.

Cursuri similare:

2.Clasificarea obiectivelor dupa sfera de cuprindere si dom afectat cu exemple din ult
-dupa sfera de cuprindere: obiective principale/generale-furnizarea tut niv de conducere in timp util inf reale si nec elab dec ref la desf cat mai eficienta a intregii activ ; ob secundare/derivate=conditii de prim ordin in real ob principal. Ac ob tb sa fie compatibile intre ele si compatibile cu ob princ, adica real unuia tb sa infl real celorlalte si toate tb sa duca la real ob principal.

-dp dom afectat: ob care afecteaza activ de baza din cadrul organizatoric(cresterea vol productiei, cresterea nr de angajati, cresterea w muncii); ob care afecteaza functionarea sist informational(reducerea costului inf,rationalizarea flux informationale,rationaliz circuitelor informationale).

3.Clasificarea obiectivelor dupa sfera de cuprindere si cuntificarea efectelor cu exemple din ult
-dupa sfera de cuprindere: obiective principale/generale-furnizarea tut niv de conducere in timp util inf reale si nec elab dec ref la desf cat mai eficienta a intregii activ ; ob secundare/derivate=conditii de prim ordin in real ob principal. Ac ob tb sa fie compatibile intre ele si compatibile cu ob princ, adica real unuia tb sa infl real celorlalte si toate tb sa duca la real ob principal.

-dupa posibilitatea de cuntificare a efectelor obiectivelor: ob cuntificabile(cresterea vol productiei, reducerea ch de transport, reducerea c hind); ob necuantificabile(cresterea cal inf, cresterea prestigiului soc, schimb dom de activ)

4.Sisteme suport de decizie(def, componente, facilitati)
SSD = s.i. interactive care au rolul sa ii ajute pe manageri in rezolvarea unor probleme semistructurate, folosind in ac scop B D si modele specializate pe problemele definite.Componentele SSD: module software pt gest datelor, modelelor si pt gest dialogului. Un SSD mai avansat mai cuprinde o comp si anume pe cea de gest a cunostintelor(are la baza conceptul de sist expert, conferind astfel sist atributul de sist intelligent sau SSD bazat pe cunostinte.

Facilitatile SSD : compatibilitate(toate resursele din cadrul sist pot fi partajate de toti utilize implicate in proc decisional); interoperabilitatea implica existent unor facilitati suplimentare de manipulare si gestionare a inf din sist; evolutivitatea - in sit in care o comp indepl doar o sg functiune in cadrul i., ac nu tb sa fie un obstacol in dezv viitoare a i.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.