Sistemele de actionare hidraulica

Trimis la data: 2010-05-31
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca Vundea
Dimensiune: 174kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Clasificarea sistemelor de actionare hidraulica, poate fi facuta dupa mai multe criterii dar cel mai semnificativ este criteriul legaturii dintre elementul de intrare si cel de iesire al sistemului, dupa care se disting:
Sisteme de actionare hidrostatica ordinare;
Amplificatoare hidrostatice;
Sisteme automate.

Cursuri similare:

Sistemele ordinare sunt destinate realizarii unor miscari tip si se caracterizeaza prin aceea ca intre elementul de iesire si cel de intrare, nu exista nuci un fel de legatura, deci elementul de intrare nu este sensibilizat de efectul comenzii sale. Aceste sisteme echipeaza instalatii fara pretentii mari de precizie si realizeaza comenzi de executie de tipul ''tot sau nimic''.

Amplificatoarele hidrostatice sunt sisteme de actionare de asemeni fara legatura intre organul de intrare si cel de iesire, dar au in schimb posibilitatea realizarii unui reglaj in limite largi a parametrului principal de iesire, prin variatia parametrului de intrare. Nu sunt excluse insa legaturile de reactie interioare la unele elemente (mai ales in interiorul elementelor de comanda ).

Sistemele hidrostatice automate se caracterizeaza prin existenta legaturii dintre marimea de intrare si cea de iesire, care realizeaza o comparatie permanenta intre comanda si efect. Marimea de comanda este diferenta dintre marimile comparate (intrare-iesire); in momentul cand aceasta dispare sistemul isi intrerupe actiunea, pana cand apare o noua diferenta, deci o noua comanda. Aceste sisteme se caracterizeaza prin performante inalte in ceea ce priveste precizia si timpul de reactie, dar sunt deosebit de pretentioase din punct de vedere al calculului, executiei si exploatarii.

In acest capitol, se face o clasificare a sistemelor ordinare, urmand ca ulterior sa se abordeze problematica amplificatoarelor si sistemele automate.Marea varietate a schemelor si scopurilor functionale, face dificila introducerea unor criterii de clasificare unice. Totusi, se pot formula urmatoarele (tabelul 1.1):
tipul motorului de executie;
modul de comanda al elementului de comanda;
tipul circuitului;
tipul pompei de alimentare;
criterii speciale.

In cele ce urmeaza se fac succinte referiri la schemele de actionari, destinate realizarii unor miscari tip, urmarind clasificarea din tabelul 1.1. Caracteristicile comune pe grupe de scheme, permit tratarea prin metode similare de calcul. In descrierea schemelor, se utilizeaza simbolurile elementelor din schemele de actionari, precizate in STAS 7145-86.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.