Sistemul de contabilitate publica romanesc

Trimis la data: 2010-11-16 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 21 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Mariana Grigorescu Dimensiune: 47kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Politica de reforma contabila s-a infaptuit in Romania, odata cu adoptarea Legii contabilitatii in 1991, cand se instaureaza un sistem contabil dualist in care contabilitatea financiara este normalizata si este disociata de contabilitatea analitica care devine libera.
Sistemul contabil practicat inainte de Revolutie era rezultatul conditiilor economice, financiare, sociale si fiscale in care operau contabilitatea si contabilii romani, cu urmatoarele particularitati: sistem economic centralizat si planificat controlul permanent al statului si Partidului Comunist Roman in viata intreprinderilor si un caracter deloc formal al activitatii sindicale, dominata, in fapt, de puterea partidului sistem fiscal rigid, fara motivatii
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Un diagnostic al sistemului de contabilitate publica romanesc este necesar pentru a cunoaste starea actuala a acestuia si a propune masuri de imbunatatire a performantelor sistemului.
Diagnosticul se realizeaza la nivelul tuturor grupelor de operatiuni evidentiate de sistemul de contabilitate publica, astfel:la nivelul contabilizarii capitalurilor Se inregistreaza, in prezent, numai operatiunile referitoare la fondurile bunurilor apartinand domeniului public sau privat al unitatilor administrativ-teritoriale, fondul obiectelor de inventar, fonduri cu destinatie speciala si fonduri speciale.

Fondurile in acest mod reflecta numai sursele de constituire a mijloacelor patrimoniale si a fondurilor cu destinatie speciala.
Odata cu trecerea de la contabilitatea de fluxuri la contabilitatea de angajamente tratamentul informatiilor contabile va suferi modificari prin introducerea conceptului de capital, care din punct de vedere financiar-contabil reprezinta componente ale pasivului patrimonial destinate finantarii de o maniera durabila a activului patrimonial.
Capitalul, ca urmare a accesarii surselor imprumutate de catre autoritatile guvernamentale va avea 2 componente:

capitaluri proprii si capitaluri imprumutate, care impreuna vor forma capitalul permanent.Totodata va fi delimitat conceptual rezultatul patrimonial determinat ca diferenta intre drepturi constatate (venituri) si cheltuieli angajate de rezultatul executiei bugetare stabilit prin diferenta dintre incasari efective si plati efectuate.
la nivelul contabilizarii imobilizarilor (mijloace fixe si terenuri)
Actualul sistem de conturi asigura evidenta mijloacelor fixe si terenurilor, evaluate la costul istoric, fara a fi amortizate, dupa continutul acestora.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.