Sistemul financiar

Trimis la data: 2009-08-22 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ionut Voiculescu Dimensiune: 35kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Fiecare economie are structuri proprii de ramura, forme specifice de organizare; aplica metode si principii de conducere etc. Deasemenea, are propriul sau mecanism de functionare care poate sa prezinte atit asemanari, cit si deosebiri fata de mecanismele altor tari.
Partea cea mai vizibila a acestui mecanism o constituie sistemul complex al conducerii economice, ale carui componente de baza sint:
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Mecanismul de functionare a economiei nationale cuprinde o serie de componente de natura financiara, care impreuna alcatuiesc mecanismul financiar.Mecanismul financiar are o structura complexa care cuprinde sistemul financiar, pirghiile financiare utilizate de stat pentru influentarea activitatii economice; metodele administrative de conducere folosite in domeniul finantelor, cadrul institutional alcatuit din institutii si organe cu atributii in domeniul finantelor, cadrul juridic, format din legi, decrete, hotariri si alte reglementari cu caracter normativ in domeniul finantelor.

Termenul de finante in sens larg include: finantele publice, relatiile de credit, mijlocite de banci sau de alte institutii specializate, relatiile care apar in procesul constituirii si repartizarii fondurilor de asigurari de bunuri, de persoane si de raspundere civila si finantele intreprinderii.Fiecare componenta a finantelor, privite in sens larg, are o existenta de sine statatoare, reprezentand, insa, o parte dintr-un intreg. Intre aceste parti exista raporturi stranse, se influenteaza reciproc, formand un sistem.

Ca sistem, finantele pot fi privite dintr-un impatrit punct de vedere si anume: 1. ca un sistem de relatii economice in expresie valorica, baneasca si care exprima un transfer de resurse financiare, fiind format din sistemul financiar public si sistemul financiar privat
Sistemul financiar public cuprinde:
relatiile care se evidentiaza in bugetul de stat si in bugetele sociale; relatiile care se evidentiaza in bugetul asigurarilor de sanatate si in bugetele altor actiuni care tin de asigurarile sociale;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.