Sistsme hidrostatice automate

Trimis la data: 2010-03-30
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ana Miron
Dimensiune: 143kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Un sistem automat de actionare, realizeaza o corespondenta - dupa o lege prestabilita - dintre o marime independenta aplicata la intrare, denumita marime de comanda si maAZrimea rezultata la iesire, dependenta, denumita marime comandata. Transmiterea energiei de la locul unde se exercita marimea de intrare pana la locul unde se manifesta marimea comandata este unidirectionala (intrare - iesire), iar semnalul care parcurge circuitul poate lua succesiv diferite aspecte fizice.

Cursuri similare:

Schema prezentata in figura 9.1 pune in evidenta caAZracteristica fundamentala a sistemelor deschisa, aceea a inexistentei controlului asupra dependentei dintre marimea de comanda si cea comandata. Astfel, un sistem deschis, nu est sensibil la eroarea sa.

Sistemele automate in circuit inchis, care se mai numesc sisteme de reglare automata sau servosisteme, controAZleaza in mod permanent, si determina prin structura lor, indeplinirea relatiei de dependenta dorita intre marimea de intrare sl cea de iesire. Legatura directa , de la intrarea la iesirea sistemului, se completeaza cu o legatura inversa de la iesire la intrare, numita cale sau bucla de reactie, iar circuitul inchis este numit uzual bucla de reglare.

Calea de reactie cuprinde un lant de elemente care trebuie sa realizeze in fiecare moment evaluarea marimii de iesire, compararea ei cu marimea prescrisa si actiunea asupra comenzii.Controlul prin intermediul caii de reactie, presupune un element functional suplimentar propriu sistemelor de reglare automate: elementul de comparatie. Acesta are evident doua intrari, la care se aplica xi - marimea de intrare a sistemului - si marimea transmisa prin calea de reactie.

Daca aceasta din urma are aceeasi natura fizica cu xi , cea de-a doua intrare este chiar xe; daca natura fizica difera, xe se converteste in prealabil ou an traductor de reactie Tr, in marimea de reactie xr , ce se compara apoi cu xi. Rezultatul comparatiei, xi - xr = xa, este semnalul de eroare sau marimea de actionare. Deoarece xa este in general un semnal de slaba intensitate, el se amplifica, rezultand un semnal de conducere xc , care se aplica elementului de executie, ce genereaza marine a de executie xm Aceasta, actioneaza la randul ei asupra obiectului reglat.

Prin urmare, datorita legaturii de reactie, sistemul se gaseste intr-o permanenta stare de tranzitie. Aceasta, si faptul ca dependentele marimilor sunt in general ne-liniare, complica mult calculul sistemului de reglare automata. Totodata, starea de tranzitie poate determina instabilitate, de aceea o alta problema specifica , este determinarea conditiilor de stabilitate. In fine, din punct de vedere energetic, majoritatea sistemelor hidrostatice automate realizeaza si o amplificare de putere.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.