Sortimentul marfurilor din lemn

Trimis la data: 2010-07-30
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ilena Dumitru
Dimensiune: 187kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sunt produse cu un grad redus de prelucrare, aceasta fiind efectuata la locul de recoltare. Operatiile tehnologice se limiteaza la taierea la dimensiune a trunchiului, curatarea de craci si eventual de coaja si sortarea, in final obtinandu-se un lemn rotund (cojit sau necojit) de diverse lungimi si diametre. Produsele brute se impar

Cursuri similare:

Lemnul destinat industriei este prelucrat pe cale mecanica sau chimica, in fabrici, in vederea obtinerii unor semifabricate sau produse finite. Prin prelucrarea mecanica a bustenilor se obtine intr-o prima faza cherestea, furnire, lemn de rezonanta pentru instrumente muzicale si apoi diverse produse finite.Prin prelucrarea chimica a lemnului se obtine celuloza, hartie, acetona, acid acetic, metanol, tananti, coloranti etc.

Lemnul pentru constructii Produsele din aceasta grupa sunt: bilele, manelele, prajinile, lemnul de mina, stalpii de lemn pentru linii aeriene, lemnul pentru piloti etc. Bilele sunt busteni de rasinoase (molid, brad), cu diametrul la capatul subtire de 12-16 cm si lungimea de minimum 6 m. Manelele sunt busteni de rasinoase cu diametrul la capatul subtire de 8-11 cm si lungimea de minimum 3 m. Prajinile sunt trunchiuri de rasinoase sau foioase (cojite sau necojite), cu diametrul la capatul subtire de 4-7 cm si lungimea de minimum 2,60 m.

Lemnul de mina este un lemn rotund de rasinoase (molid, brad, pin) sau de foioase (stejar, gorun, salcam, fag), avand lungimi de 1,5-5 m si diametre de 10-23 cm la rasinoase si 12-25 cm la foioase. Lemnul de foioase se utilizeaza neimpregnat (cu exceptia lemnului de fag), iar cel de rasinoase se utilizeaza impregnat. Stalpii de lemn pentru linii aeriene sunt busteni rotunzi, lungi si drepti, care sunt intrebuintati pentru liniile de telecomunicatii (telefon si telegraf) si pentru cele de transport si distributie a energiei electrice. Lungimea stalpilor este cuprinsa intre 6-14 m, iar diametrul acestora este de 17-36 cm, la 1,5 m de la baza, respectiv 12-16 cm la varf.

Aceste caracteristici dimensionale determina incadrarea stalpilor in trei clase de calitate. Stalpii se fasoneaza atat din specii de rasinoase precum: molidul, bradul, pinul, laricele cat si din specii de foioase (stejarul pedunculat, gorunul, salcamul), doborate in perioada repausului vegetativ. Stalpii de foioase nu se impregneaza, in schimb cei de rasinoase se utilizeaza numai impregnati cu substante fungicide (clorura de zinc - ZnCl2, sulfat de zinc - ZnSO4, clorura de mercur - HgCl2, creozot etc.), care ii apara de ciuperci si insecte, sporindu-le durabilitatea.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.