Sortimentul marfurilor din sticla

Trimis la data: 2010-08-02
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina Ulete
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Marfurile din sticla sunt utilizate intr-o multitudine de domenii de activitate si se prezinta intr-o gama extrem de variata.
Sticla comuna este o sticla calcosodica sau calcopotasica obtinuta din nisip cuartos, carbonat de sodiu, respectiv carbonat de calciu si oxid de calciu si are un aspect usor verzui. Produsele din sticla comuna se incadreaza in clasa 4 de stabilitate fata de apa si clasa 3 de stabilitate fata de acizi si substante alcaline.

Cursuri similare:

Sticla incolora este o sticla comuna caracterizata de un factor de transmisie a luminii de minim 75%. Sticla alba este o sticla comuna incolora cu un continut de Fe2O3 de maximum 0,04% si este caracterizata de un factor de transmisie a luminii de minimum 87%.Sticla semialba este o sticla comuna incolora, cu un continut de Fe2O3 cuprins intre 0,04 - 0,20% si este caracterizata de un factor de transmisie a luminii cuprins intre 75 - 87%.

Sticla calita (incasabila) este o sticla comuna incolora, calcosodica, a carei suprafata a suferit un proces de racire rapid, controlat, care-i confera o rezistenta termica si mecanica superioara. Sticla cristal este o sticla incolora, foarte transparenta si foarte omogena, cu un continut de Fe2O3 de maximum 0,02 % si cu un continut variat de oxizi de plumb, de potasiu, de bariu si de zinc care-i confera valori ridicate ale indicelui de refractie. Sticla cristal se deosebeste de sticla comuna prin omogenitate si transparenta ridicata, luciu puternic si sunetul cristalin si prelung pe care-l produce la lovire.

De asemenea, este finisata prin slefuire cu slifuri adanci si fatete care-i pun in valoare indicele de refractie ridicat. Sticla cristal este folosita la producerea articolelor de menaj de calitate superioara si a obiectelor de podoaba. Dupa continutul in oxizi ai metalelor grele, sticla cristal se imparte in:cristal superior care contine cel putin 30% oxid de plumb (PbO), cu o densitate de minimum 3,00 g/cm3 si un indice de refractie mai mare de 1,545;cristal cu plumb care contine cel putin 24% oxid de plumb (PbO), cu o densitate de minimum 2,90 g/cm3 si un indice de refractie mai mare de 1,545;

sticla cristalina care contine separat sau la un loc cel putin 10% oxid de plumb (PbO), oxid de zinc (ZnO), oxid de bariu (BaO) sau oxid de potasiu (K2O), avand o densitate de minimum 2,45 g/cm3 si un indice de refractie mai mare de 1,520; cristalin - sticla sonora - care contine separat sau la un loc minimum 10% oxid de plumb (PbO), oxid de bariu (BaO) sau oxid de potasiu (K2O), avand o densitate de minimum 2,40 g/cm3 si a carei duritate Vickers la suprafata este de 550 HV.Sticla rezistenta la foc este o sticla borosilicatica cu un coeficient de dilatare foarte mic (30 - 60•10-7 1/ºC) folosita la fasonarea articolelor de menaj rezistente la incalziri directe la flacara. Din aceasta grupa de sticle fac parte sticla de Jena, sticla Arcoroc, sticla Turdaterm, sticla Pyrom etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.