Stabilirea relatiilor de colaborare cu reprezentantii mass-media

Trimis la data: 2009-11-10
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Mateiu Iuliana
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Comunicarea cu mass-media urmareste astfel de scopuri ca: de a informa, de a atentiona, de a explica si de a convinge opinia publica despre necesitatea sustinerii anumitor activitati. Mass-media este un instrument pe care o ONG sau grup de ONG trebuie sa-l utilizeze pentru promovarea activitatilor sale. In primul rind este bine sa elaborati lista mijloacelor de informare in masa cu care intentionati sa colaborati. Aceasta lista necesita sa fie in permanenta actualizata si completata. Lista trebuie sa includa denumirea mass-media, adresa, telefon, fax, e-mail, persoana responsabila.

Cursuri similare:

Stirea de presa reprezinta relatarea sau descrierea intr-o maniera jurnalistica a unui eveniment. Ea este destinata exclusiv publicarii si, drept urmare, este preluata si difuzata ca atare de catre mass-media.Stirea de presa se construieste dupa modelul "piramidei inversate". Aceasta presupune ca informatiile prezentate in stire sa fie ordonate descrescator, in functie de importanta lor. O stire de presa are urmatoarea structura: introducere, cuprins si incheiere.
Comunicatul de presa, spre deosebire de stirea de presa, este destinat informarii presei si nu, in primul rand, publicarii ca atare.

Prin comunicat, se informeaza mass-media despre actiuni prezente sau viitoare sau se ofera informatii suplimentare despre actiuni care au avut loc. La redactarea comunicatelor se foloseste tot tehnica "piramidei rasturnate" si se raspunde la aceleasi intrebari: cine?, ce?, unde?, cand?, cum?, de ce?. Nu trebuie sa lipseasca coordonatele organizatiei, persoana de contact, semnatura si stampila organizatiei. Ca si in cazul stirii de presa, comunicatul nu trebuie sa depaseasca o pagina A4. In cazuri exceptionale puteti scrie un comunicat pe doua pagini dar indicati obligatoriu pe prima pagina ca informatia continua pe urmatoarea pagina.

Este bine sa mai aveti in vedere ca:
Distribuirea: posta clasica, posta electronica, telefonul, telefaxul, telexul, telegrama. Daca comunicatul este expediat prin e-mail atunci el se introduce in mesaj si nu se anexeaza la mesaj. Comunicatele de presa se expediaza de obicei cu 2-3 zile inainte de desfasurarea actiunii. Cind va hotariti sa organizati o conferinta de presa, trebuie, mai intii, sa va ginditi daca subiectul propus este interesant si pentru mass-media. Pentru ca o conferinta neinteresanta va produce efectul invers asteptat de a atrage atentia publicului asupra realizarilor pe care le are organizatia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.