Statistica productiei industriale

Trimis la data: 2010-11-13
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Dorina_R
Dimensiune: 71kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Metoda in unitati natural-conventionale. Cu ajutorul acestei metode, productia in unitati natural-conventionale se determina pe baza relatiei:
,
unde: qi - volumul fizic al fiecarui tip de produs;
- coeficientii de echivalenta (Ci - caracteristica produsului i, Ce - caracteristica produsului etalon).
Metoda in unitati de timp de munca presupune exprimarea productiei in unitati de timp - chiar si in cazul productiei eterogene rezultatul devenind insumabil - pe baza relatiei urmatoare:
,

Cursuri similare:

Metoda valorica permite insumarea productiei fizice industriale, oricat de diversificata ar fi ea, cu ajutorul preturilor. Astfel, la nivelul unei firme, valoarea productiei se determina pe baza relatiei urmatoare:
,
unde: pi - pretul produselor.

2 valoarea productiei industriale (Vpi) - Valoarea productiei industriale se determina pe baza relatiei:
Vpi = Pf + Sl + L + Pm + iS + iN.
3 productia marfa fabricata (Pm) - exprima volumul rezultatelor obtinute in perioada de analiza ce indeplinesc cerintele pietei. Cuprinzand valoarea produselor finite, a semifabricatelor livrate, a lucrarilor cu caracter industrial executate pentru terti, Pm se determina cu ajutorul relatiei urmatoare:
Pm = Pf + Sl + L.

4 productia marfa vanduta si incasata (Pmvi) - Pretul de productie este format din costurile de productie (Cp) si profitul programat (Pr), iar relatia de calcul a productiei marfa vandute si incasate este urmatoarea:
Pmvi = Pp + TI = Cp + Pr + TI.
6 valoarea adaugata bruta (VAB) - VAB se determina ca diferenta intre valoarea productiei brute (PB) si consumul intermediar, pe baza relatiei:
VAB = PB - Ci;

3.3. Indicatori statistici ai ritmicitatii productiei
2 metoda coeficientului de variatie - Relatia de calcul a coeficientului de variatie este urmatoarea:
,
unde: n - numarul de zile lucratoare ale lunii.


3.4. Analiza dinamicii productiei industriale


A. La nivel de produs (individual)
La nivelul unitatii (individual), analiza dinamicii productiei utilizeaza un sistem construit pe baza productivitatii muncii (w) si a numarul de muncitori (N), relatia de calcul fiind urmatoarea:
Q = w • N.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.