Stiinte economice, marketing si management

Trimis la data: 2010-06-12
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 125
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Lavinia_C
Dimensiune: 215kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prezenta lucrare este insotita de exercitii si teste grila care au fost special proiectate pentru dumneavoastra, in scopul atingerii acestor obiective de mai sus, adica al dezvoltarii aptitudinilor necesare unui bun specialist in marketing si in managementul marketingului.
Tin sa multumesc anticipat tuturor colegilor care vor face referiri la continut, in scopul imbunatatirii calitatii acestei lucrari. Probabil, va veti intreba "de ce?"
Explicatie: prin marketingul societal se intelege prelungirea marketingului in domeniul relatiilor cu comunitatea (domeniu de comunicare).
Observatie: comunicarea este una dintre functiile de baza ale marketingului (vezi 1.4).

Lipsa comunicarii interne sau externe poate determina falimentul celei mai performante firme, intr-un timp foarte scurt. De exemplu, o criza de imagine poate fi indusa si cu ajutorul mijloacelor de mediatizare (vezi cazul Bancorex sau Creditbank). Daca realitatea primara a unei afaceri nu este alcatuita din rezultate pozitive, atunci criza de imagine este cea care declanseaza in avans situatia de faliment, adica o criza de organizatie. De aici rezulta ca exista patru situatii posibile, si anume:

- organizatii (firme, asociatii, fundatii etc) cu o performanta manageriala buna si cu o imagine pozitiva pe piata;
- organizatii cu un management performant dar cu o imagine negativa pe piata;
- organizatii fara rezultate manageriale, deci fara performanta dar cu o imagine pozitiva pe piata;
- organizatii cu un management slab, reflectat printr-o imagine negativa pe piata.

Identificand avantajele si dezavantajele fiecarui caz de mai sus, atat in timp cat si in spatiu, veti constata ca un bun specialist in imagine nu va obtine succesul, daca in realitatea primara a unei activitati profitabile sau neprofitabile nu se afla rezultate pozitive, adica performanta manageriala. La randul ei, aceasta performanta pe care multe organizatii si-o doresc nu se poate obtine si nu va fi viabila din punct de vedere strategic, daca nu se bazeaza pe marketingul integrator, ca arma de penetrare si supravietuire pe o piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.