Strategia in intreprinderea moderna

Trimis la data: 2010-09-03
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.22 / 10
Downloads: 8
Autor: Claudia Merdescu
Dimensiune: 12kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Intr-o acceptiune generala, prin strategie se intelege priceperea cuiva de a asigura succesul intr-o anumita activitate. In acest scop, se folosesc acele mijloace apreciate ca fiind cele mai potrivite pentru a se obtine succesul scontat. Transpusa in plan economic strategia este similara cu arta unui conducator de a asigura pentru o anumita intreprindere, pe toata durata existentei ei, desfasurarea unor activitati eficiente si eficace.

Cursuri similare:

Avand in vedere la un orizont de timp indelungat, rezultatele unei strategii trebuie raportate la o astfel de perioada. Acest fapt explica de ce strategia nu contribuie sau contribuie foarte putin la ceea ce se realizeaza intr-o perioada curenta sau imediat urmatoare elaborarii si operationalizarii ei.

Stabilind o directie de actiune, mizand atat pe experienta, coerenta si consecventa, cat si pe initiativa si flexibilitate, strategia nu urmareste valorificarea punctuala si pe termen scurt a unor oportunitati ale mediului ambiant, ci, mai ales stabilirea momentului si amploarei unei eventuale schimbarii.

Afirmata drept una dintre componentele de baza ale managementului, considerata la fel de importanta atat la nivel micro, cat si macroeconomic, strategia se defineste ca ansamblul deciziilor care vizeaza toate actele ce trebuie realizate intr-o perioada de timp, cu luarea in considerare a conditiilor generale sau particulare ale unui mediu ambiant care trebuie cunoscut cat mai corect.

Vizand prosperitatea intreprinderii pe termen lung, strategia poate fi apreciata ca fiind punerea in practica a functiei de previziune a managementului. In acest fel, prin strategia unei intreprinderi se stabileste un anumit mod sau chiar un anumit model de desfasurare a tuturor activitatilor, astfel incat, in raport cu concurentii, sa se poata asigura un anumit avantaj, care de fapt inseamna cucerirea sau consolidarea pozitiei acesteia pe o anumita piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.