Structura financiara a intreprinderii

Trimis la data: 2014-03-29 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alexandra_16d Dimensiune: 29kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Intreprinderea, indiferent de forma sa de organizare, de ramura de activitate, de forma de utilizare a capitalului sau, de natura capitalului isi desfasoara activitatea in legatura cu un ansamblu de norme ce se cer respectate in cadrul unor fluxuri de natura baneasca si financiara. Aceste fluxuri sunt dependente de o serie de variabile dintre care unele tin de intreprinderile respective, altele de mediul sau exterior. Prin structura financiara a intreprinderii se intelege raportul existent intre finantarile sale pe termen scurt si finantarile pe termen mijlociu si lung. Structura financiara reflecta deci compozitia capitalurilor intreprinderii.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Prin structura financiara a intreprinderii se intelege raportul existent intre finantarile sale pe termen scurt si finantarile pe termen mijlociu si lung. Structura financiara reflecta deci compozitia capitalurilor intreprinderii.
Structura poate fi definita ca raportul dintre finantarile pe termen scurt si finantarile pe termen lung, sau ca un raport dintre resursele de trezorerie si capitalul permanent.
Resursele de trezorerie sunt formate din credite bancare pe termen scurt precum si din credite comerciale. Ele acopera o parte a activelor circulante.

Capitalul permanent se compune din fonduri proprii ale intreprinderii si din imprumuturi pe termen mijlociu si lung acoperind activele imobilizate si o parte a activelor circulante sub forma fondului de rulment.
Simplificat, structura financiara a intreprinderii se poate aprecia si dupa raportul datoriilor totale supra capitalul propriu. Aceasta formula reflecta ponderea finantarii pe baza resurselor imprumutate fata de resursele proprii.

Alegerea unei anumite structuri financiare reprezinta un aspect important al politicii financiare a intreprinderii. decizia de structura financiara depinde de obiectivele intreprinderii, de nivelul rentabilitatii scontate si de riscurile pe care si le asuma. In aceiasi masura cu factorii interni, decizia de structura financiara depinde si de factori externi intreprinderii, mai ales de conjunctura economica, adica situatia pietei financiare, oscilatiile ratei dobanzii, inflatia. In stransa legatura cu analiza structurii financiare se situeaza efectul de indatorare.

Prin efect de indatorare se intelege rezultatul pozitiv sau negativ pe care il obtine agentul economic ca urmare a folosirii creditului in calitate de capital. Efectul de indatorare se obtine comparand rentabilitatea economica a intreprinderii cu costul capitalului imprumutat, adica dobanda.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.