Structura financiara a intreprinderii

Trimis la data: 2014-03-29
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandra_16d
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Intreprinderea, indiferent de forma sa de organizare, de ramura de activitate, de forma de utilizare a capitalului sau, de natura capitalului isi desfasoara activitatea in legatura cu un ansamblu de norme ce se cer respectate in cadrul unor fluxuri de natura baneasca si financiara. Aceste fluxuri sunt dependente de o serie de variabile dintre care unele tin de intreprinderile respective, altele de mediul sau exterior. Prin structura financiara a intreprinderii se intelege raportul existent intre finantarile sale pe termen scurt si finantarile pe termen mijlociu si lung. Structura financiara reflecta deci compozitia capitalurilor intreprinderii.

Cursuri similare:

Prin structura financiara a intreprinderii se intelege raportul existent intre finantarile sale pe termen scurt si finantarile pe termen mijlociu si lung. Structura financiara reflecta deci compozitia capitalurilor intreprinderii.
Structura poate fi definita ca raportul dintre finantarile pe termen scurt si finantarile pe termen lung, sau ca un raport dintre resursele de trezorerie si capitalul permanent.
Resursele de trezorerie sunt formate din credite bancare pe termen scurt precum si din credite comerciale. Ele acopera o parte a activelor circulante.

Capitalul permanent se compune din fonduri proprii ale intreprinderii si din imprumuturi pe termen mijlociu si lung acoperind activele imobilizate si o parte a activelor circulante sub forma fondului de rulment.
Simplificat, structura financiara a intreprinderii se poate aprecia si dupa raportul datoriilor totale supra capitalul propriu. Aceasta formula reflecta ponderea finantarii pe baza resurselor imprumutate fata de resursele proprii.

Alegerea unei anumite structuri financiare reprezinta un aspect important al politicii financiare a intreprinderii. decizia de structura financiara depinde de obiectivele intreprinderii, de nivelul rentabilitatii scontate si de riscurile pe care si le asuma. In aceiasi masura cu factorii interni, decizia de structura financiara depinde si de factori externi intreprinderii, mai ales de conjunctura economica, adica situatia pietei financiare, oscilatiile ratei dobanzii, inflatia. In stransa legatura cu analiza structurii financiare se situeaza efectul de indatorare.

Prin efect de indatorare se intelege rezultatul pozitiv sau negativ pe care il obtine agentul economic ca urmare a folosirii creditului in calitate de capital. Efectul de indatorare se obtine comparand rentabilitatea economica a intreprinderii cu costul capitalului imprumutat, adica dobanda.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.