Structura modulara a surselor de producere a caldurii

Trimis la data: 2010-05-16
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Viorel_C
Dimensiune: 317kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
4.1.1. Instalatiile care transforma energia potentiala a resurselor primare in caldura si/sau lucru mecanic:
- la CT, acestea sunt cazanele de abur sau/si apa fierbinte ori apa calda, in functie de natura si parametrii agentului termic produs;
- la centralele de cogenerare (CCG), aceste instalatii depind de tehnologia de cogenerare - de natura ciclului termodinamic utilizat:
la CCG bazate pe ciclul cu abur - cu turbine cu abur (CCG-TA) sunt cazanele de abur si turbinele cu abur - pentru partea de cogenerare (de baza) si instalatiile termice de varf, sub forma cazanelor de abur (CzAb) si/sau de apa fierbinte (CAF);la CCG bazate pe ciclul cu turbine cu gaze (CCG-TG), sunt turbinele cu gaze (inclusiv instalatiile anexe: compresorul de aer si camera de ardere) si cazanele recuperatoare: de abur sau/si apa fierbinte, ori apa calda, ca instalatii de cogenerare si instalatiile termice de varf, sub forma postcombustiei cazanelor recuperatoare si/sau a cazanelor clasice;

la CCG bazate pe ciclul mixt gaze/abur (CCG-TG/TA) este ansamblul instalatiilor de cogenerare format din turbina (turbinele) cu gaze - cazanul de abur recuperator - turbina cu abur si instalatiile termice de varf, sub forma postcombustiei cazanelor recuperatoare si/sau a cazanelor clasice de abur sau/si apa fierbinte ori apa calda;
la CCG bazate pe ciclul motoarelor cu ardere interna (CCG-MAI), ansamblul instalatiilor de cogenerare este format din MAI si instalatiile de recuperare a caldurii:

schimbatoare de caldura pentru recuperarea caldurii apei de racire a motorului, a aerului de supraalimentare si a uleiului de ungere si cazanul recuperator al caldurii din gazele de ardere. Ca instalatii termice de varf se utilizeaza fie postcombustia cazanelor recuperatoare (mai rar), fie/si cazanele clasice.
Tabelul 4.1 prezinta schematic tipurile de instalatii de cogenerare si instalatiile termice de varf aferente acestora, pentru diversele cicluri termodinamica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.