Structuri de primire turistica

Trimis la data: 2010-05-17 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Marina_A Dimensiune: 36kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
AgenCii economici din turism sunt persoane juridice, organizatori de societaCi comerciale cu capital de stat, privat, cooperatist, mixt, asociaCii familiale ci persoane fizice care presteaza servicii specifice acestei activitaCi; hoteliere, servirea mesei, transport, agrement-divertisment, tratament balnear, precum ci alte servicii similare.
In functie de natura activitatii desfacurate, agenCii economici din turism se impart in doua grupe distincte:

b) agenCi care au ca obiect de activitate promovarea ci comercializarea de aranjamente turistice in Cara ci strainatate, avA"nd rolul de intermediar intre agenCii economici prestatori direcCi de servicii turistice ci turicti.a) Complexitatea motivaCiilor turistice determina o mare diversitate a activitaCilor economice, destinate satisfacerii acestora.
In acest context, activitaCile economice pot avea in totalitate un caracter turistic sau numai parCial, o clasificare standard a lor fiind realizata in 1991 de specialictii OrganizaCiei Mondiale a Turismului.

Conform clasificarii menCionate, principalii agenCi economici prestatori de servicii in totalitate turistice (prestatori direcCi) sunt: prestatori de servicii hoteliere ci de servirea mesei, de transport turistic, de tratament, de agrement - divertisment, alte servicii complementare.In grupa agenCilor economici cu activitate turistica partiala se cuprind: intreprinderile furnizoare de gaze, electricitate, construcCii, textile, industriale, agricole, majoritatea intreprinderilor financiar-bancare, farmaceutice, transport urban, telecomunicaCii ci alte asemenea, precum ci o parte din unitaCile de servire a mesei, culturale, sportive ci divertisment care presteaza servicii atA"t pentru turicti, cA"t ci pentru populaCia rezidenta.

b) AgenCii de turism, cu rol de intermediar intre agenCii economici prestatori direcCi de servicii ci turicti, se clasifica in:
- agenCi touroperatori specializaCi numai in organizarea de aranjamente turistice, pe care le comercializeaza pe baza de contracte prin intermediul altor agenCi de turism
- agenCi de turism cu activitate de vA"nzare a aranjamentelor turistice organizate de touroperatori (similar cu agenCiile de voiaj din strainatate);
- agenCi cu activitate mixta de touroperatori ci de vA"nzare directa catre turicti a aranjamentelor turistice proprii sau ale altor touroperatori.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.