Structurile situatiilor financiare

Trimis la data: 2010-03-05
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Roxana_M
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Continutul activului este stabilit in baza a doua criterii: destinatia si lichiditatea bunurilor economice.
Destinatia arata modul de utilizare a bunurilor economice de catre intreprindere, adica gruparea lor in bunuri imobile si bunuri mobile.
Lichiditatea arata perioada de transformare in bani a bunurilor economice.
In raport de cele doua criterii, ACTIVUL se imparte in:
- active imobilizate / fixe / imobile / pe termen lung
- active circulante / curente / pe termen scurt
Imobilizarile necorporale (active intangibile sau active nemateriale) cuprind acele valori economice care nu imbraca o forma materiala, ci iau, de regula, forma unui document juridic sau comercial care atesta drepturi ale intreprinderii.
Exemple de imobilizari necorporale:
- cheltuieli de constituire1 (cheltuieli cu infiintarea, dezvoltarea si fuziunea intreprinderii: taxe de inregistrare, inmatriculare, chelt. cu emiterea si vanzarea de actiuni, onorariile avocatilor, etc.).

- cheltuieli de dezvoltare (chelt. efectuate pentru realizarea unor obiective strict individualizate, adica activitatea desfasurata pentru producerea de materiale, produse, procese, sisteme noi ori substantial imbunatatite).

- concesiuni, brevete, licente, marci si alte drepturi similare, achizitionate sau create de intreprindere (licenta - contract prin care posesorul unui brevet de inventie cedeaza cuiva dreptul de exploatare a inventiei sale): costurile efectuate pentru achizitionarea drepturilor de exploatare a unui bun, serviciu, brevet, licenta, etc.

- fondul comercial - rezulta din achizitia unei alte intreprinderi al carei cost de achizitie este mai mare decat valoarea de piata a activelor nete dobandite (activele dobandite minus datoriile preluate); ia forma unor elemente necorporale care nu sunt recunoscute distinct in contabilitate: clientela, vadul comercial, reputatia, firma (denumirea sub care functioneaza intreprinderea).

- avansuri si imobilizari necorporale in curs de executie - active necorporale care nu au fost terminate la sfarsitul exercitiului financiar, inclusiv sume de bani achitate in contul activelor necorporale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.