Studii de securitate

Trimis la data: 2009-05-15
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 19
Autor: Gabriela Nita
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Transmiterea unor cunostinte teoretice implica utilizarea unor elemente specifice limbajului stiintific, cum sunt cele de notiune, concept, definitie, dimensiune, indicatori, operationalizare sau sistem, functionare, structura etc., care, daca nu sunt bine precizate, risca sa induca multe confuzii, greu de stapanit ulterior.

Cursuri similare:

O intelegere mai buna au deja proaspetii absolventi ai facultatilor de stiinte sociale. Cum, insa, la acest program de master vin si multi cursanti avand alta formatie profesionala sau care au intrerupt studiile pentru o perioada mai lunga de timp, am considerat foarte necesara o abordare treptata, dupa o succinta introducere sau reluare a elementelor de baza ale "logicii" analizei stiintifice.Avem convingerea ca, in felul acesta, toti cursantii, indiferent de profil si de momentul finalizarii studiilor anterioare, se vor putea bucura de o sansa similara, la inceput de drum.

1.2. pentru a putea delimita produsele obiective, cu caracter stiintific, de alte forme de cunoastere sociala, cu care coexista la un moment dat (limbajul ideologic, jurnalistic, mituri si stereotipuri etc.).

Pentru viitorul specialist in domeniul securitatii, este foarte important sa-si formeze o gandire alternativa, care sa-i permita sa identifice din ansamblul informatiilor si cunostintelor disponibile la un moment dat intr-un camp social, pe acelea care sunt obiective si relevante pentru rezolvarea unei situatii particulare.
El trebuie sa-si insuseasca limbajul stiintific pentru a putea privi critic atat formele si produsele intelectuale de pe piata cat si pe cele nestiintifice, pe care le poate utiliza ca informatie primara in propriul sau demers analitic.

1.3.pentru a castiga mai multa rigoare si precizie in comunicarea cu profesorii si in elaborarea lucrarilor solicitate.
Metodologia este "gramatica" limbajului stiintific. La un curs, profesorul transmite un set de cunostinte despre o anumita tema, folosind regulile acestei gramatici, o anumita logica explicativa pe care, adesea, studentul, in absenta unor prenotiuni metodologice, nu o constientizeaza, ca atare. Prin urmare, el va tinde sa retina doar cunostintele noi (informatiile) primite, pe care va fi tentat sa le reproduca, utilizand insa gandirea proprie, anterioara, neconstientizata si netransformata.

La seminarii sau in lucrarile scrise, studentul risca sa se raporteze exclusiv la cunostintele acumulate, mentinandu-si propria logica, adesea nestiintifica. Discursul rezultat va fi unul inexact, cantonat in sfera opiniilor nestructurate. Castigul sau se va limita la acumularea si sistematizarea unor cunostinte noi.

Risca astfel sa se piarda unul dintre sensurile majore ale acestui program de master, respectiv mobilizarea experientei particulare si a creativitatii studentilor in dezvoltarea cunoasterii stiintifice, obiective in domeniul securitatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.