Studiu de autor - Peter Drucker

Trimis la data: 2010-06-22
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Florin_T
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Peter F. Drucker fondatorul stiintei conducerii si totodata cel mai influent si mai citit ganditor si scriitor despre organizatiile moderne si conducerea lor s-a nascut la 19 noiembrie 1909 in Austria. A facut scoala in Austria si in Anglia iar doctoratul si la facut in Frankfurt. La sfarsitul anilor douazeci pleaca in Gemania unde lucreaza ca journalist. De asemenea a activat politic in cercurile conservatoare.
In 1933 emigreaza in Anglia unde lucreaza in domeniul bancar si participa la faimoasele seminarii Keynes. Cu putin timp inainte de treminarea celui de-al doilea razboi mondial se stabileste in America. Aici la inceputul anilor patruzeci isi incepe actuala cariera ca si consultant la General Motors si alte corporatii renumite a pus bazele managementului modern. In deceniile urmatoare Peter Drucker a participat la modelarea tuturor dezvoltarilor importante in domeniul economiei si managementului: de la descentralizare si privatizare pana la stiinta societatii.

Incepand cu anii treizeci Peter Drucker a publicat mai mult de treizeci de carti dintre care saptisprezece in domeniul managementului precum si o autobiografie foarte spirituala si doua romane. Multe dintre acestea au devenit literatura clasica in domeniul managementului precum.
Peter Drucker a avut o cariera distinsa ca profesor de economie si statistica, de politica, de istorie si filozofie, de stiinte sociale precum si de management. Acesta a primit titlul onorific de doctor de la zece universitati din diferite tari precum SUA, Belgia, Cehia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie.

In cartea sa "Despre profesia de manager"Drucker afirma ca "managerul a fost principalul agent al transformarilor fara precedent" care a stiut " sa puna la un loc oameni cu o calificare si cunostinte diferite care sa realizeze obiective comune".Managementul este acela care face ca toate cunostintele dobandite de oameni pana in prezent sa ajunga la acestia astfel incat sa fie bine informati pentru a fi eficienti. " Aparitia managementului a transformat cunoasterea dintr-un ornament social si un lux in ceea ce stim astazi ca este, adevaratul capital al oricarei economii.

Dar ce ste managementul de fapt? Managementul are "sarcina de a-i face sa lucreze impreuna, de a le valorifica atuurile si de a diminua la minim importanta slabiciunilor lor"; este acela care "permite intreprinderii si fiecarui membru al acesteia sa se dezvolte pe masura ce nevoile si posibilitatile se schimba". De asemenea managementul trebuie sa tina cont de acele componente ale traditiei, istoriei si culturii tarii, unde se afla organizatia, sa tina cont de diversitatea persoanelor care lucreaza in aceasta organizatie si sa puna un mare accent pe comunicare atat in exteriorul organizatiei cat si in interiorul ei astfel incat fiecare membru sa constientizeze si sa isi asume rolul pe care il ocupa in cadrul acelei organizatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.