Studiu de caz - expertiza contabila

Trimis la data: 2010-09-07
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Enea
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Expertiza contabila este un mijloc de proba in justitie , o forma de cercetare si lamurire a unor fapte sau imprejurari de natura economico-financiara indicata de organele judiciare , in scopul solutionarii litigiilor dintre persoane juridice , dintre persoane juridice si fizice.
Expertiza contabila se incredinteaza de instanta de judecata unor specialisti pentru a constata si evalua anumite fapte , pe care judecatorii nu le-ar putea procura sau aprecia ei insisi , stabilind in acest scop punctele asupa carora expertii numiti urmeaza sa se pronunte .

Cursuri similare:

Obiectul expertizei contabile se refera la cercetare unui ansamblu de documente contabile , acte normative si probleme economico-financiare , pentru atingerea scopului pe care si l-a propus .Expertiza contabila are ca sarcina principala sa contribuie la solutionarea , de catre organul judiciar , a cauzei aflate in faza de cercetare sau judecata .Ea trebuie sa-i confere organului in cauza o proba indeajuns de temeinica si de neinlaturat .

Pe baza unei conventii privind expertiza contabila judiciara incheiata intre Ministerul Justitiei si Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania , in cazul in care se solicita efectuarea unei expertize contabile , Tribunalul emite "Incheiere" pentru numirea acestuia .Expertii contabili care efectueaza experiza contabila judiciara , conform prevederilor legale , trebuie sa faca parte din Tabloul Corpului Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania .Expertul contabil este instiintat prin adresa despre efectuarea expertizei contabile .

Tribunalul solicita depunerea Raportului de expertiza contabila pana la o anumita data .Expertul numit intocmeste , in functie de situatia concreta constatata cu ocazia efectuarii expertizei contabile , urmatoarele acte : raportul de expertiza contabila , decontul de cheltuieli privind costul expertizei contabile , contractul incheiat intre expert si tribunal , raspunsul in scris la observatiile formulate de partile in litigiu asupra raportului de expertiza- daca este cazul , proces verbal de imposibilitate a efectuarii expertizei contabile -daca este cazul .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.