Studiul Fenomenului de Scurtcircuit

Trimis la data: 2010-06-18 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 70 Nota: / 10 Downloads: 394
Autor: Molan Bianu Dimensiune: 685kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Instalatiile electrice sunt prevazute cu protectii la scurtcircuite acolo unde exista discontinuitati in retea. Acestea sunt, de regula, punctele in care se modifica sectiunea transversala. Curentul de scurtcircuit trebuie determinat pentru fiecare nivel in instalatie pentru a determina caracteristicile echipamentului care sa reziste la solicitarile corespunzatoare.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Diagrama din figura 4.1 reda procedura si etapele pentru determinarea
curentilor de scurtcircuit si parametrii rezultanti corespunzatori diverselor protectii.

In scopul corectei selectari si reglari a dispozitivelor de protectie se folosesc si graficele din figurile 4.2, 4.3 si 4.4.
In principiu, trebuie calculate doua valori ale curentului de defect:
- curentul maxim de scurtcircuit, folosit pentru a determina:
• capacitatea de rupere a intrerupatoarelor;
• capacitatea de conectare a intrerupatoarelor;
• stabilitatea electrodinamica a componentelor de retea si a
echipamentelor de comutare.

Curentul maxim de scurtcircuit corespunde unui defect in imediata
apropiere a bornelor din aval ale dispozitivului de protectie. Acesta trebuie calculat exact, cu un coeficient de siguranta.
- curentul minim de scurtcircuit, esential pentru selectarea caracteristicii timp-curent pentru intrerupatoare si sigurante, in particular cand:
• conductoarele sunt lungi si/sau impedanta sursei este relativ
mare;
• protectia vietii depinde de functionarea intrerupatorului sau a
sigurantei fuzibile

Important este ca valoarea minima a curentului de scurtcircuit corespunde la un defect la capatul indepartat al liniei protejate, in general pentru un scurtcircuit faza-pamant la JT si faza-faza la MT (neutru izolat) in cele mai severe conditii de exploatare (defect la capatul liniei si nu in aval fata de protectie, un transformator sub tensiune in cazul existentei a doua unitati, etc.).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.