Suport curs la finante publice

Trimis la data: 2012-12-06 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 60 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ursophie Dimensiune: 87kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Continutul economic si f-tiile finantelor publice.
2. Mecanismul financiar: sistemul financiar; sistemul fondurilor de resurse financiare; parghiile financiare; metode administrative de conducere in domeniul finantelor publice; cadrul juridic; cadrul institutional.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

3. Politica financiara: concept; coordonatele politicii financiare in domeniul cheltuielilor publice; coordonatele politicii financiare in domeniul resurselor financiare publice; echilibrul financiar
4. Resursele financiare publice: caracterizare generala, clasificare
5. Impozitele: caracterizare generala si clasificare; principiile impunerii; elementele impozitului; presiunea fiscala

6. Caracterizarea generala si clasificarea impozitelor directe. Dubla impunere economica si dubla impunere juridica internationala
7. Caracterizarea generala si clasificarea impozitelor indirecte. Repercusiunea impozitelor si evaziunea fiscala
8. Sistemul cheltuielilor publice: caracterizare generala
9. Analiza cheltuielilor publice pe f-tii ale statului in domeniile: social-cultural, economic, protectia mediului, aparare si ordine interna.

10. Imprumuturile de stat. Datoria publica
11. Sistemul bugetar
1. CONTINUTUL ECONOMIC SI F-TIILE FINANTELOR
1.1. Continutul economic al finantelor
1.2. F-tiile finantelor

1.1. Continutul economic al finantelor Pt satisfacerea nevoilor generale ale societatii este necesara constituirea unor importante fonduri banesti la dispozitia autoritatilor publice, fonduri care se formeaza pe seama unei parti din PIB-ul si sunt utilizate pt finantarea nevoilor de interes national si local.

Aceste fonduri se constituie pe seama transferului de valoare, de putere de cumparare, de la diverse persoane fizice si juridice la dispozitia administratiei de stat, centrale si locale. Din fondurile astfel constituite se efectueaza transferuri de putere de cumparare catre diversi beneficiari, persoane fizice si juridice. Rezulta ca au loc fluxuri de resurse banesti, in ambele sensuri, care genereaza anumite relatii sociale intre participantii la acest proces.

Relatiile economice, exprimate valoric, care apar in procesul repartitiei PIB-lui in legatura cu satisfacerea nevoilor colective ale societatii, constituie relatii financiare sau finante.
Finantele cuprind numai relatiile banesti care exprima un transfer de valoare, nu si pe cele care reflecta o schimbare a formei valorii.
Transferul de valoare la fondurile de resurse financiare se efectueaza, de regula, fara contraprestatie directa si imediata si cu titlu definitiv (nerambursabil).

Contribuabilul nu dobandeste un drept de creanta asupra statului in schimbul impozitului platit, iar sumele primite de la bugetul de stat, spre exemplu alocatia de stat pt copii, bursele, nu au legatura directa cu impozitul platit.Transferul de valoare la si de la fondurile financiare se realizeaza, partial, si in conditii de rambursabilitate (imprumuturile de stat).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.