Tehnica operatiunilor de turism

Trimis la data: 2015-07-03
Materia: Geografie
Nivel: Liceu
Pagini: 37
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: andra28
Dimensiune: 54kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Intr-o astfel de economie se intrepatrunde interesul economic al principalilor agenti economici, este vb de intreprinderi si firme pe de o parte si gospodarii pe de alta parte. Astfel firmele care desfasoara activ economica bazata pe dorinta sporirii la max a profiturilor atunci cand cumpara factori de productie. Deasemenea gospodariile in calitate de principal agent economic creaza cererea pt dif marfuri. Interactiunea dintre oferta firmelor si cererea gospodariilor determina apoi preturile si cantitatile de pe piata.
In cadrul economiei nationale turismul este un domeniu prioritar. Turismul este o ramura a economiei internationale cu functii complexe ce reuneste un ansamblu de bunuri si servicii oferite spre consumator persoanelor care calatoresc in afara mediului lor obisnuit pe o perioada mai mica de un an si al caror nativ este altul decat exercitarea unei activitati economice renumerate intr-un anumit fel.

Consumatorii, componentele si operatorii in dezvoltarea turismului.
Principalele componente esentiale in dezvoltarea turismului sunt:
1. atractiile turistice in cadrul acestora intra formele de relief, flora, fauna la care se adauga si o serie de componente antropice (istorice, moderne dar si elem arhitecturale - catedralele, cladirile istorice, cazinouri, parcurile de distractii sau anumite elem culturale - evenimente muzicale, folclorice sau gastronomice). In general 3 perspective sunt esentiale pt clasificarea atractiilor turistice

a. perspectiva individuala
b. perspectiva organizatorica ce ia in calcul factori precum capacitatea ecranizatorica, scala temporala sau scara spatiala
c. perspectiva cognitiva incluzand experientele si perceptiile turistilor legate de anumite atractii naturale sau antropice.
2. cazarea se refera la sectorul comercial de cazare fie ca este vorba despre unitati hoteliere, moteluri, campinguri sau case de vacanta dar si sectorul individual de cazare care include resedintele permanente private folosite pt gazduirea prietenilor sau a rudelor.

Deasemenea tot aici intra si camparea si asa zisul turism de caravana ce pot constitui o categorie intermediara unde corturile sau caravanele particulare sunt asezate in spatii de campare comerciale. Cazare colectiva - tabere de vacanta sau cazare in apartamente inchiriate pe perioade determinate de timp.3. facilitatile si serviciile locale: pe langa aceste servicii de baza este ceruta de turisti si o gama larga de servicii auxiliare (servicii oferite de magazinele specializate in vanzarea produselor turistice - magazinele de suveniruri sau de articole sportive care ofera o gama de produse de uz general la care se mai adauga farmacii, magazine alim sau de imbracaminte).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.