Tehnica operatiunilor turismului

Trimis la data: 2010-09-18 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 31 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Milosevici Daniela Dimensiune: 46kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Consideratii generale privind operatiunile de tehnica a turismului - terminologia operatiunilor de tehnica a turismului; componentele industriei ospitalitatii; componente si operatori in dezvoltarea turismului. Modele de organizare si conducere a firmelor de turism, dimensiunea orizontala si verticala a structurii organizatorice; punctele tari si slabe ale organigramei unei firme de turism. Agentiile de turism si tour-operatorii - infiintarea agentiilor de turism si conditiile de comercializarea a produselor turistice; licentierea agentiilor de turism si brevetarea conducatorilor agentiilor de turism; modalitati de promovare a produselor turistice; strategii de comercializare a produselor turistice; tour-operatorii, tipologie; strategii de activitate ale tour-operatorilor.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Operatiunile tehnice si organizarea agentiei de turism - principalele activitati ale agentiei de turism; structura tehnica a unei agentii de turism; documentatia si documentele agentiei; personalul agentiei de turism. Tehnici de stabilire a preturilor serviciilor hoteliere si operatiuni specifice restaurantelor - importanta politicii de pret in evaluarea serviciilor hoteliere; conceptul de politica de pret in politica hoteliera; tehnici de stabilire a tarifului de camera; tipuri de unitati de alimentatie; tehnici de stabilire a preturilor meniurilor oferite de restaurante.

Transportatori aerieni si alte forme de transport turistic - tipuri de pasageri si de curse aeriene de pasageri; tipuri de aranjamente turistice pe cursele regulate; reglementari privind acordarea drepturilor de operare a zborurilor cu scopuri turistice; liberalizarea transporturilor aeriene americane si in Uniunea Europeana; transporturile turistice rutiere; transporturile turistice feroviare; transporturi turistice maritime si navale. Operatiunile de contractare intre operatorii si intermediarii din turism.

Contractele de asociere in turism - contractul intre hotelier si intermediarii din turism; contractul de hotelarie; contractul de reprezentare; contractul cu transportatorul aerian; contractul de fransiza; contractul de time-sharing; contractul de asociere hoteliera. Operatiuni si instrumente de plata in turism - cecul de calatorie (travelers cheque); cartea de credit; voucherul.Introducere la capitol: Dezvoltarea turismului implica asigurarea unei game largi de servicii si facilitati care sunt furnizate, direct sau indirect, de o varietate de agenti din sectorul public si privat, caracterizati de diferite interese, roluri si responsabilitati.

Aceasta natura complexa si diversa a turismului este poate cea mai importanta trasatura si face diferita delimitarea altor caracteristici generale. Au fost identificate cateva directii ale implicarii sectoarelor public si privat in dezvoltarea turismului: preocuparea prioritara a sectorului privat in realizarea de profit si responsabilizarea mai accentuata a autoritatilor publice, divizarea intereselor ambelor sectoare in acapararea sectorului de cazare si al constructiilor de agrement, asigurarea infrastructurii si conservarea patrimoniului natural si cultural.

Ansamblul metodelor, procedeelor si regulilor, imbinate cu o anumita maiestrie personala aplicata in executarea unei operatiuni ori lucrari sau in general, in practicarea unei profesiuni, poarta numele de tehnica. Daca asociem, acestui termen operatiunile specifice activitatilor turistice, se poate vorbi despre o tehnica a acestui domeniu, rezulta din complexitatea componentelor produsului turistic, in care serviciile oferite de prestatori se regasesc in cele mai diferite forme si proportii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.