Tehnica operatiunilor turismului

Trimis la data: 2010-09-18
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 31
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: Milosevici Daniela
Dimensiune: 46kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Consideratii generale privind operatiunile de tehnica a turismului - terminologia operatiunilor de tehnica a turismului; componentele industriei ospitalitatii; componente si operatori in dezvoltarea turismului. Modele de organizare si conducere a firmelor de turism, dimensiunea orizontala si verticala a structurii organizatorice; punctele tari si slabe ale organigramei unei firme de turism. Agentiile de turism si tour-operatorii - infiintarea agentiilor de turism si conditiile de comercializarea a produselor turistice; licentierea agentiilor de turism si brevetarea conducatorilor agentiilor de turism; modalitati de promovare a produselor turistice; strategii de comercializare a produselor turistice; tour-operatorii, tipologie; strategii de activitate ale tour-operatorilor.

Cursuri similare:

Operatiunile tehnice si organizarea agentiei de turism - principalele activitati ale agentiei de turism; structura tehnica a unei agentii de turism; documentatia si documentele agentiei; personalul agentiei de turism. Tehnici de stabilire a preturilor serviciilor hoteliere si operatiuni specifice restaurantelor - importanta politicii de pret in evaluarea serviciilor hoteliere; conceptul de politica de pret in politica hoteliera; tehnici de stabilire a tarifului de camera; tipuri de unitati de alimentatie; tehnici de stabilire a preturilor meniurilor oferite de restaurante.

Transportatori aerieni si alte forme de transport turistic - tipuri de pasageri si de curse aeriene de pasageri; tipuri de aranjamente turistice pe cursele regulate; reglementari privind acordarea drepturilor de operare a zborurilor cu scopuri turistice; liberalizarea transporturilor aeriene americane si in Uniunea Europeana; transporturile turistice rutiere; transporturile turistice feroviare; transporturi turistice maritime si navale. Operatiunile de contractare intre operatorii si intermediarii din turism.

Contractele de asociere in turism - contractul intre hotelier si intermediarii din turism; contractul de hotelarie; contractul de reprezentare; contractul cu transportatorul aerian; contractul de fransiza; contractul de time-sharing; contractul de asociere hoteliera. Operatiuni si instrumente de plata in turism - cecul de calatorie (travelers cheque); cartea de credit; voucherul.Introducere la capitol: Dezvoltarea turismului implica asigurarea unei game largi de servicii si facilitati care sunt furnizate, direct sau indirect, de o varietate de agenti din sectorul public si privat, caracterizati de diferite interese, roluri si responsabilitati.

Aceasta natura complexa si diversa a turismului este poate cea mai importanta trasatura si face diferita delimitarea altor caracteristici generale. Au fost identificate cateva directii ale implicarii sectoarelor public si privat in dezvoltarea turismului: preocuparea prioritara a sectorului privat in realizarea de profit si responsabilizarea mai accentuata a autoritatilor publice, divizarea intereselor ambelor sectoare in acapararea sectorului de cazare si al constructiilor de agrement, asigurarea infrastructurii si conservarea patrimoniului natural si cultural.

Ansamblul metodelor, procedeelor si regulilor, imbinate cu o anumita maiestrie personala aplicata in executarea unei operatiuni ori lucrari sau in general, in practicarea unei profesiuni, poarta numele de tehnica. Daca asociem, acestui termen operatiunile specifice activitatilor turistice, se poate vorbi despre o tehnica a acestui domeniu, rezulta din complexitatea componentelor produsului turistic, in care serviciile oferite de prestatori se regasesc in cele mai diferite forme si proportii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.