Tehnici avansate de comunicare

Trimis la data: 2013-02-01
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 9.60 / 10
Downloads: 0
Autor: stoe
Dimensiune: 74kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Odata cu trecerea timpului, cu revolutiile doctrinare, s-a dezvoltat omul ca fiinta sociala. Asa cum am mentionat si anterior, totul avand un caracter dinamic, si comportamentul nostru situational trebuie explicat intr-un asemenea sistem. Procesul de comunicare a evoluat pe baza anumitor parametri, si s-a dezvoltat mereu, pliindu-se si dispersandu-se in aceasta evolutie in mai multe directii.

Cursuri similare:

Din punctul nostru de vedere, ultima treapta a evolutiei procesului de comunicare este reprezentata de cunoasterea in amanunt, prin intermediul acestui proces, a structurilor interioare ale omului, a modului sau de comportament, precum si de identificarea sau chiar inducerea unor comportamente situationale viitoare. In acest suport de curs vom analiza o tehnica superioara de comunicare, in care slefuirea procesului de comunicare atinge cote maximale si care, din punctul nostru de vedere, atinge in zilele noastre apogeul unei dezvoltari de zeci de mii de ani.

Aceasta tehnica se bazeaza pe multe dintre curentele psiho-sociologice si este produsul final al cercetarii a doi specialisti americani. Tinand cont de cresterea dimensiunilor socialului si fiind foarte bine familiarizati cu experimentele lui M. Erikson, Perls si V. Satir, John Grinder si Richard Bandler au incercat sa dea explicatii si asupra fenomenologiei, aparitiei si dezvoltarii unor complexe comportamentale, punand bazele unei noi metode, aparuta si dezvoltata in anii `70-80` denumita de ei Programare Neuro-Lingvistica.

Aceasta forma de analiza psihica, a carei baza a fost pusa de autorii mai sus amintiti, a fost folosita cu mare succes, atat in fobii, alcoolism, stress, emotii de examinare, cat si in politica, marketing, procuratura, medii de informare, pentru ca pune mare accent pe fenomenul comunicarii. De asemenea, aceasta metoda cuprinde o serie intreaga de exercitii cu ajutorul carora se poate ajunge la telul dorit, marele avantaj reprezentandu-l timpul scurt in care este solutionata o problema. In acest demers se porneste in special de la descoperiri subiective, nu de la explicatiile rationale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.