Tehnici de persuasiune

Trimis la data: 2010-11-07 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 19 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicolai Munteanu Dimensiune: 39kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Exista un fapt dat in mod atat de firesc incat nici nu mai este sesizat fara un efort special: in permanenta primim mesaje destinate sa ne influenteze (de exemplu, citind ziarele in fiecare zi, ascultand predica unui preot, uitandu-ne la un indicator rutier, discutand cu un prieten despre un film etc.); In concluzie: persuasiunea este peste tot !
pentru a cunoaste si controla acest fenomen (a ne schimba sau a nu ne schimba opiniile, sentimentele, intentiile si comportamentele) trebuie cunoscute:
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Perceptia:este un proces: chiar daca avem impresia ca vedem instantaneu un obiect sau ca auzim instantaneu un cuvant; in realitate vizualizarea obiectului sau auditia sunt rezultatul procesarii excitatiilor retiniene si ale urechii interne; nu realizam acest fenomen pentru ca timpul de procesare este foarte scurt; astfel nu avem cunostinta modului cum se realizeaza perceptia.este un proces constructiv: perceptia este rezultatul analizei si sintezei informatiilor provenind din 2 surse: stimularea senzoriala externa si memoria (nu avem de-a face doar cu o "receptie a informatiilor", o simpla oglindire a obiectului).
3.are o durata: procesele de analiza si sinteza necesita un timp, care depinde de: a. simplitatea sau complexitatea stimulului (este vorba de milisecunde pana la zecimi de secunde, perceptia putand avea loc chiar si dupa ce stimulul a disparut complet pentru ca exista o retentie a informatiilor senzoriale: de exemplu ochiul omenesc are nevoie de 200 milisecunde pentru a reactiona, si nu poate sesiza decat maximum 4-5 obiecte deodata. In campul vizual sau auditiv perceptia presupune o segmentare in unitati de baza in cazul unui stimul complex.

Acest proces produce grupe vizuale sau auditive ce vor forma obiectul prelucrarilor perceptuale ulterioare. Se constituie aici un domeniu de studiu: psihologia gestaitista sau psihologia formei. Ideea de baza este ca perceperea ansamblului preceda perceperea sub-partilor; proprietatile relationale sunt cele ce creeaza forma si nu ansamblul flecareia din sub-parti

Alte proprietati relationale care determina o configuratie sau unitate initiala (Gestalt) vizuala sunt: proximitatea - elementele fizic apropiate sunt percepute ca fiind o unitate - continuitatea - de exemplu literele in sir apar spontan ca formand un intreg, aparand ca o linie - identitatea miscarii - elementele ce se deplaseaza la fel sunt percepute ca o unitate - "forma buna" - se prefera spontan formele simple si regulate, mai economice- Principiul gestaltist este ca intregul inseamna mai mult decat suma partilor sale b. intensitatea stimulului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.