Tehnologia generala de prelucrare a biomaterialelor

Trimis la data: 2009-06-21
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.56 / 10
Downloads: 0
Autor: Forut Dan
Dimensiune: 450kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1)Cea mai mare parte a biomaterialelor necesita a fi aduse in contact cu alte substante. Indiferent de proportia lor fata de biomaterial, ele sunt considerate ca materiale auxiliare .
2)Atunci cand contactul dintre biomaterial si auxiliari are loc in masa, actul in sine se interpreteaza ca operatie de amestecare (biomaterialul fiind sub forma de pulbere, granule, fibre, fie compozite sau poroase). Rezultatul amestecarii se va numi amestec de prelucrare. 3) Aducerea volumului de amestec de prelucrare intr-o anumita forma se numeste profilare si este posibila prin mai multe metode si procedee ce depind de proprietatile intrinseci ale amestecului. Profilarea poate interveni in mai multe pozitii ale fluxului tehnologic: drept componenta la etapa de finisare a semifabricatului, in cadrul fazei de asamblare sau chiar si la consolidare.

Cursuri similare:

Procedele de preparer a amestecurilor sunt diferentiate in raport cu modul de operare (continuu sau discontinuu), modul si ordinea de adaugare a componentilor (concomitent sau succesiv), parametrii tehnologici utilizati (regim de curgere, turatie, temperatura etc.) si utilaje folosite.Profilarea reprezinta operatia ce are drept scop conferirea geometriei de baza a produsului (preliminara sau finala). In raport cu principiile cunoscute de conferire a formei unei entitati materiale se utilizeaza in mod preferential profilarea prin curgere.

(1) Metoda umplerii
permite obtinerea geometriilor simple si complexe pe seama ocuparii volumului unui corp (numit matrita, a carui forma este negativul formei produsului finit) cu o stare materiala ce poseda proprietati de curgere. Daca umplerea matritei se face la presiune superioara cele atmosferice, operatia poarta numele de injectie.Procedeul prin turnare in forme se aplica amestecurilor sub forma de solutii, paste izometrice, solutii gelatinizante, spume a caror vascozitate permite incadrarea lor in clasa lichidelor (h = 40.000 cP). El se preteaza obtinerii foilor, filmelor (membranelor), dar se poate extinde si la corpuri cu geometrie complexa.

Procedeul prin turnare in matrite filtrante (procedeul prin filtrare) se aplica pastelor fibroase.Procedeul prin injectie se aplica amestecurilor sub forma de solutii si paste in stare fluid vascoasa.
2) Metoda acoperirii - consta in aplicarea (depunerea) amestecului pe o suprafata apartinand asa-numitului suport de profilare.Procedeul stratificarii cu cutite se aplica la amestecurile sub forma de solutii
Procedeul prin pulverizare este aplicat solutiilor , pastelor fine (particule cu diametrul
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.