Tehnologia laptelui de consum

Trimis la data: 2010-10-07
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: Flavia_G
Dimensiune: 57kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Intreaga cantitate de lapte care intra in fabrica trebuie receptionata cantitativ prin metode gravimetrice sau volumetrice. Masurarea gravimetrica se poate face cu ajutorul basculei romane - pod pentru vehiculul rutier pe care se realizeaza cantarirea statica a vehiculelor rutiere cu sarcina maxima de 30 de tone, cantitatea de lapte receptionat rezultand prin diferenta dintre masa totala si masa proprie a autocisternei. Un alt mijloc de cantarire a laptelui este bascula semiautomata cu rezervor, in care caz laptele adus in fabrica cu bidoane sau autocisterne este golit in bazinul cantarului, citindu-se cantitatea in kilograme.

Cursuri similare:

Receptionarea volumetrica se poate face discontinuu prin verificarea umplerii bidonului pana la semn si cu ajutorul unei stangi gradate ce se introduce in fiecare compartiment al cisternei. In flux continuu, masurarea volumetrica se face cu precizie cu ajutorul galactometrelor care inregistreaza pe cadran cantitatea de lapte in litri ce trece prin camera dispozitivului volumetric utilizat. Pentru evitarea erorilor de masurare la folosirea galactometrelor, este necesar sa se evite patrunderea aerului in conductele de transport, iar temperatura laptelui sa fie
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.