Tehnologia protezelor - punti speciale

Trimis la data: 2014-01-26 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: stassuiu Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Este una din puntile speciale ce se realizeaza in conditii locale si generale.
Contine cel putin 3 corpuri de punte si care restaureaza forma de edentatie mixta extinsa pe intreaga arcada de regula edentatia L, F-F , LClinic se indica cand pe arcada sunt minim 4 dinti, bine implantati, fara afectiuni parodontale , corect tratati si situati in planuri diferite. Clasic cei 2 canini +cei 2 molari.
Conditiile generale : starea de sanatate, homeostazia cazului clinic buna, capacitatea pacientului de a rezista la tratament, posibilitatile financiare, dotarea tehnologica corespunzatoare.
Din punct de vedere al metodelor protetice
Referate similare: Nu exista cursuri similare

1) Metoda clasica :este o metoda mai laborioasa, numar etape dublu dar mult mai precisa si indicata pentru incepatori, cand paralelismul dintilor stalpi nu este asigurat, nu este realizat corect.
Sunt 2 etape mari:se obtin elementele de agregare -de la amprentare pana la aplicarea lor pe bonturi Coroanele trebuie sa fie bine adaptate, exact pe preparatie, adaptate si echilibrate ocluzal, dupa care se amprenteaza coroanele in aceasta pozitei pe campul protetic cu urmatoarele materiale : clasic-gips=abandonat ;

materiale elastice sau materiale in dublu amestec -Lavis Technick/Wash Technick sau materiale alginice.Rezulta o amprenta de arcada, model de lucru ce va contine in pozitia din cavitatea bucala elementele de agregare In etapa a-2-am se modeleaza corpul de punte(caseta cu fateta) pe acest model, se pregateste pentru ambalare, machetele se tijeaza sistem Bego Haereus, se ambaleaza, se toarna. Rezulta corpul de punte ce se adapteaza intre elementele de agregare si se lipesc cu LOT (aliaj cu compozitie asemanatoare cu aliajul din care se toarna punte.

Se examineaza intraoral componenta metalica (puntea sa se insere usor) : axul de insertie, relatia corpului de punte cu creasta edentata, relatia de ocluzie-se individualizeaza contactele cuspid-fosa, traseele de ghidaj in excursiile mandibulei din centric.
Componenta metalica se trimite in laborator si urmeaza obtinerea componentei fizionomice, rezultand astfel o piesa de mare exactitate.

2) Metoda moderna :Macheta corpului de punte se modeleaza unit de cea a elementelor de agregare . se recomanda ideal ca ea sa fie modelata pe modelul duplicat, ce confera siguranta si precizie in modelaj, macheta este fixa pe model, modelul duplicat va face parte integranta din viitorul tipar
Macheta poate fi modelata si pe modelul de lucru (gipsuri superdure), dar la aplicarea masei de ambalat pe suprafata orala exista riscul deformarii la indepartarea de pe model. Masele de ambalat fosfatice au o reactie exoterma, puntile dentare basculeaza pe campul protetic.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.