Tehnologii electromecanice

Trimis la data: 2010-03-13
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 242
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Paul_B
Dimensiune: 3429kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru fabricarea produselor electrotehnice este necesar procesul de productie in decursul caruia se realizeaza transformarea semifabricatelor in piese si produse finite. Acest proces de productie include obtinerea din materii prime si semifabricate a pieselor prin diferite moduri de prelucrare, controlul, transportul, depozitarea, asamblarea, reglajul, incarcarea si ambalarea adica necesita activitatea dirijata a unui colectiv de oameni pentru obtinerea unui anumit gen de produse, de calitate data. Din acest motiv productia produselor electrotehnice trebuie privita ca un mare sistem care in sine un colectiv de oameni, reuniti in interactiunile tehnologice complexe ale proceselor de fabricatie, care lucreaza cu instalatiile si utilajele de obtinere a produselor finite.
Relatiile si legaturile reciproce ale diferitelor elemente ale unui astfel de sistem de sistem de conducere au un caracter complex si se bazeaza pe prelucrarea unui schimb larg de informatii.
Conducerea si gasirea solutiilor optime ale proceselor tehnologice se pot face in conditii deosebit de bune daca se aplica metodele matematice ale analizei sistemelor complexe, care fac apel la capitole ca:

teoria probabilitatilor, teoria jocurilor si solutiilor statistice, programare liniara, teoria deservirii in masa si modelarea matematica.
Rezolvarea problemelor prelucrarilor mecanice, termice, chimice si de alte genuri (aplicate in tehnologiile moderne) necesita cunoasterea temeinica a tuturor realizarilor in domeniile respective ale fizicii, electrotehnicii, electronicii, chimiei si folosirea acestora pentru obtinerea unor anumite proprietati determinate ale pieselor prelucrate.

Examinarea preciziei tehnologice a produselor electrotehnice pune noi probleme pentru determinarea erorilor de productie, analiza lor si corectarea corespunzatoare a proceselor tehnologice, deci necesita aplicarea noilor metode de masura si de constructie a proceselor tehnologice optime.Iata deci, ca pentru rezolvarea cu succes a problemelor tehnologice este necesar sa se faca apel la multe ramuri ale stiintei contemporane.

In ceea ce priveste directiile de perspectiva ale dezvoltarii tehnologiei trebuie notat in primul rand abstractia matematica, adica descrierea matematica a tuturor laturilor procesului tehnologic in scopul obtinerii relatiilor analitice precise care determina legatura lor reciproca.In al doilea rand trebuie notata utilizarea activa a calculatoarelor electronice in proiectarea si fabricarea produselor electrotehnice, intelegand prin aceasta si conducerea automata activa a proceselor tehnologice. Deosebit de importare este utilizarea masinilor electronice de calcul la constructia proceselor tehnologice optime.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.