Telecomunicatiile de birou

Trimis la data: 2010-02-16
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicolae_I
Dimensiune: 4247kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Activitatile de birou sunt caracterizate, asa cum s-a mentionat, in mare masura, de manipularea informatiilor. Aceasta manipulare presupune, intre altele, o comunicare permanenta cu alte compartimente din interiorul sau exteriorul organizatiei. Principalele moduri de comunicare sunt ilustrate in figura 3.1, dupa referinta [32].

Cursuri similare:

Dintre aceste moduri de comunicare vor fi studiate in prezentul capitol doar acelea care se incadreaza in domeniul telecomunicatiilor.
Prin telecomunicatii se inteleg orice transmisii, emisii sau receptii de semne, semnale, scriere, imagini sau sunete sau de elemente de inteligenta de orice natura prin fir, unde radio, procedee optice sau alte sisteme [4].

In general un sistem de comunicatii la distanta (telecomunicatii) poate fi reprezentat ca in figura 3.2. De cele mai multe ori informatiile de transmis sunt codificate la emitator si sufera un proces de decodificare la receptor. In cursul transmisiei prin canalul de telecomunicatii informatiile pot fi afectate de o serie de zgomote care uneori le pot distorsiona pana la a le face neinteligibile. O caracteristica esentiala a sistemului de comunicatii o constituie debitul de informatii ce pot fi transmise, legat la randul sau de banda de trecere a sistemului.

Telecomunicatiile de birou reprezinta stratul al doilea al "icebergului" birotic si in continuare v or fi studiate sub doua aspecte: retele de telecomunicatii si echipamente de telecomunicatii in birotica.
In istoria telecomunicatiilor au existat cateva etape majore; cunostintele teoretice si practice in domeniul telecomunicatiilor dateaza din secolul al - XIX - lea.

In 1876, savantul canadian GRAHAM BELL inventeaza telefonul, primul echipament modern de telecomunicatii, putandu-se comunica astfel, intre doua posturi fixe printr-o pereche de cabluri (perechea telefonica).In 1887, fizicianul HEINRICH HERTZ descopera "undele hertziene", undele radio. El a demonstrat ca undele electromagnetice se propaga cu viteza luminii si ca se reflecta si se refracta in acelasi mod ca lumina. In 1896, fizicianul italian GUGLIELMO MARCONI realizeaza transmisia radio denumita "telegraful fara fir". Marconi a reusit sa comande de la distanta o sonerie electrica, distanta dintre emitator si receptor fiind de cativa metri.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.