Tendinte legate de mediul care modeleaza viitorul

Trimis la data: 2009-05-15
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.60 / 10
Downloads: 3
Autor: Onicescu Maria
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Cresterea populatiei: crestem ca dimensiune, dar spatiul pe care-l ocupam ramane acelasi, 2050 mai mic ca 9 milioane de loc; se manifesta mai mult in tarile subdezvoltate: India, tarile africane.
2.cresterea temperaturi - este legata de cresterea CO2; pana in prezent, temperatura a crescut cu Aoe grad si cresterea va continua.

Cursuri similare:

Consecinte: imbolnavirea organismului uman; topirea calotei glaciare; cresterea nivelului apei (in viitor pana la 2 m); distrugerea recifelor de corali, care moduleaza temperatura in zona respectiva, adapostesc vietuitoare; fenomenele meteo-externe.
3.Scaderea nivelului panzelor freatice.
4.Reducerea suprafetei agricole pe cap de locuitor;
5.Reducerea suprafetei impadurite;
6.Reducerea resurselor de peste oceanic;
7.Dispozitia unor specii vegetale si animale.

Posibile solutii: stabilizarea populatiei si stabilizarea climei.
Protectia mediului - problema vitala a lumii contemporane
Protectia mediului - activitate umana, constienta, stiintific fundamentala, indreptata spre finalizarea unui scop concret, avand ca obiectiv mentinerea si imbunatatirea conditiilor de viata si prevenirea poluarii.

Aparitia si dezvoltarea reglementarilor privind protectia mediului - imparati indieni au creat rezervatii; in Imperiul Roman se stabilise pedeapsa cu moartea pt uciderea unei berze. In 1972 Stockolm - prima conferinta privind mediul; 5 iunie - ziua mondiala a mediului; 1992 Rio - a doua conferinta privind mediul si dezvoltarea.

Problemele si protectia biodiversitatii
Biodiversitate - diversitatea intre organismele vii provenite din ecosisteme precum si dintre complexele ecologice din care acestea fac parte, cu alte cuvinte cuprinde diversitatea din interiorul speciilor, dintre specii si intre ecosisteme. Cauzele care au determinat extinctia: determinarea hobitalului; vanatoarea si recoltarea comerciala; vanatoarea ca sport si pt subzistenta;

introducerea speciilor straine; combaterea daunatorilor si pradatorilor. Biodiversitatea vegetala - reprezentata de paduri, pasuni si plante cultivate. Functiile padurii :de protectie: - fixeaza bioxidul de carbon; fixeaza solul; retin apa precipitatiilor in jur de 65%; purifica si umezeste aerul; constituie si hobitatul altor specii;de productie - produse principale - produse secundare, accidentale, de igiena.

Plantele cultivate - reprezinta o mica parte;
Biodiversitatea animala - este reprezentata de forma acvatica si terestra. Amenintarile privind fauna acvatica: exploatarea sistematica; degradarea si distrugerea hobitalului. Fauna teresta - principala sursa de hrana a omului. Protectia biodiversitatii: Regimul general de protectie stabilit prin OG 195/200...:
-in regimul special de protectie stabilit prin codul silvic, in titlul I, sunt reglementari comune fondului forestier si vegetatiei forestiere;
-se evalueaza la nivel de principiu ca fondul forestier constituie un bun de interes national fiind proprietate publica sau privata.

-Fondul forestier este supus regimului silvic, care constituie un sistem de norme tehnice, economice si juridice, privind amenajarea culturala, protectia si paza acestui fond;
-Titlul II cuprinde reglementari specifice fondului forestier proprietate publica;
-Administrarea se utilizeaza de catre Regia Nationala Romania;
-Gospodarirea se realizeaza prin amenajari silvice
-Reconstructia, regenerarea si ingrijirea revine Regiei Nationale a Padurilor

-La nivel de principiu este consacrata obligatia tuturor persoanelor de a asigura protectia si paza fondului forestier;
-Se prevede constituirea unui fond de conservare si regenerare a padurilor care are ca sursa: contravaloarea terenurilor scoase definitiv din fondul forestier; contravaloarea pierderilor de crestere; tarifele pt efectele favorabile determinate de functia de protectie; un procent de 20 pana la 25% din incasarile rezultate din valorificarea masei lemnoase; alocatii de la bugetul de stat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.