Tendinte moderne in realizarea sistemelor de achizitie a datelor - SAD

Trimis la data: 2010-10-05
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Luana Bornea
Dimensiune: 118kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Necesitatea tot mai stringenta de crestere a capacitatii de masurare, testare si control a productiei, a impus crearea unei noi generatii de echipamente destinate sistemelor automate de testare si de achizitie a datelor.

Cursuri similare:

Utilizarea unui nou sistem de testare avand la baza un multimetru digital performant, DMM, si un sistem de comutare/multiplexare a devenit o tendinta din ce in ce mai evidenta in ultima perioada, 3-4 ani, mai ales in cazul proiectelor caracterizate prin:
- numarul mare de canale de masurare ale sistemului;
- o mare varietate a tipului semnalelor de intrare;
- precizie mare de masurare;
- cresterea vitezei de transfer a datelor spre unitatea de calcul

Initial, proiectantii unor astfel de sisteme au incercat utilizarea a doua echipamente diferite, unul de tip DMM si unul de tip sistem de comutare/multiplexare (Switching System), fiecare avand structuri si moduri de functionare independente.
Munca de proiectare si efortul de integrare constituiau etape dificile, mai ales atunci cand specificatiile de realizare impuneau performante deosebite privind modul de realizare a masurarilor si a prelucrarii datelor achizitionate.

A doua generatie DMM/Switching System
Cerintele tot mai mari privind cresterea preciziei de masurare, a vitezei de achizitie a datelor, a posibilitatii de a stoca datele achizitionate, inclusiv cele prelucrate local la nivelul Echipamentelor de testare automata (Automated Test Equipment - ATE) si a celor de achizitie a datelor (SAD) a condus la aparitia celei de a doua generatii de echipamente de tip "DMM/Switching System". Aceasta este caracterizata de o structura care include multimetre digitale prevazute cu unul sau doua sloturi pentru o cartela de tip matrice de comutare sau multiplexor. Se remarca in acest moment pe piata mondiala produsele firmelor Keithley si Fluke din SUA.

Aceasta noua generatie de echipamente, prezenta pe piata, ofera utilizatorilor:
-foarte buna integrare a functiilor de multimetru;
-sistem de comutare pentru un numar de 10 sau maxim 20 de canale;

Totusi, prin comparatie cu dimensiunile atinse de structurile specifice sistemelor de achizitie a datelor bazate pe PC si interfete de proces in ceea ce priveste numarul de canale si viteza de achizitie, utilizarea generatiei a doua de DMM/Switching Systems este limitata datorita numarului restrans de canale de masurare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.