Teoria campului electromagnetic

Trimis la data: 2009-04-18
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 5.16 / 10
Downloads: 87
Autor: Manole Calin
Dimensiune: 96kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru caracterizarea fenomenelor electromagnetice si a starilor corespunzatoare, teoria macroscopica utilizeaza sase specii de marimi primitive, adica sase specii a caror introducere nu este posibila fara a face apel la experienta - sau la teoria microscopica - si un numar mare de marimi derivate, care completeaza si usureaza caracterizarea acestor stari.

Cursuri similare:

In teoria fenomenologica (macroscopica) a campului electroAZmagnetic, marimile fizice pot fi considerate functiuni de timp, iar dupa consecintele variatiei lor in timp, starile electromag-netice se pot gasi in urmatoarele regimuri:

- regimul static, in care marimile de stare nu variaza in timp (sau variaza suficient de lent, pentru a putea neglija efectul variatiei lor) si nu se produc transformari energetice; in acest caz fenomenele electrice se produc independent de cele magnetice si cele doua laturi ale campului electromagnetic se pot studia separat, in cadrul electrostaticii si magnetostaticii;

- regimul stationar, in care marimile nu variaza in timp, insa interactiunile campului electromagnetic cu substanta sunt insotite de transformari energetice;regimul cvasistationar, caracterizat prin variatia suficient de lenta in timp a marimilor, astfel incat sa se poata neglija efectele asociate variatiei in timp a unor marimi. In acest regim se disting:

- regimul cvazistationar anelectric, in care se neglijeaza efectele magnetice ale curentilor de deplasare peste tot, cu exceptia dielectricului condensatoarelor (acest regim este numit in mod curent cvazistationar) si- regimul cvazistationar amagnetic, in care se neglijeaza efectele de inductie electromagnetica in producerea campului electric;- regimul nestationar, corespunde celui mai general caz de variatie in timp a marimilor, in care apare radiatia electromagnetica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.