Testarea ipotezelor statistice

Trimis la data: 2010-01-01
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: Vlapciu Elena
Dimensiune: 48kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Analiza statistica il ajuta pe utilizator sa inteleaga si sa interpreteze datele culese. Analiza poate avea doar un rol descriptiv sau/si de inferenta. In inferenta statistica sunt utilizate testele statistice.Este formulata o ipoteza nula H0, cea care va fi acceptata sau respinsa in functie de rezultatul testului. Aceasta este ipoteza absentei diferentei. Contrariul acestei ipoteze este ipoteza alternativa H1.
Se alege un nivel de semnificatie ce corespunde probabilitatii de respingere a ipotezei H0 atunci cand ea este in realitate adevarata. Se noteaza cu iA si se exprima in procente. Este direct legat de nivelul ricului acceptat de utilizator (1% sau 5%). Complementul sau (1-iA) este un nivel de incredere.

Cursuri similare:

Acest test este utilizat pentru verificarea existentei unei schimbari in urma aplicarii unui tratament.
De exemplu, pentru un produs se schimba publicitatea. Se poate testa existenta schimbarii atitudinii consumatorilor vis-a-vis de produs in urma noi publicitati.

Unitatile sunt observate inainte si dupa un eveniment.
Premisa de baza: atata timp cat vor apare schimbari in comportament, sau opinii, rangurile acestor schimbari vor fi aleatoare daca nu a fost o schimbare generala. Cand este o schimbare generala, rangurile celor care s-au mutat in directia pozitiva vor fi diferite de cele ale celor care s-au mutat in directia negativa.Ipoteze: - H0: nu s-a produs nici o schimbare in urma actiunii factorului;- HA: au avut loc schimbari in urma actiunii factorului;

Se calculeaza diferentele intre valorile inregistrate inainte de actiunea factorului si cele inregistrate dupa actiunea factorului. Se ordoneaza crescator modulele diferentelor si li se atribuie ranguri. Nu se tine cont de valorile nule. Se calculeaza suma rangurilor pentru diferentele pozitive, r+, si suma rangurilor pentru diferentele negative, r-.Presupunere: rezultatele tratamentelor pot fi succes sau esec, deci variabile binare.
Se testeaza daca esantioanele dependente prezinta frecvente diferite.
Fiecare tratament este aplicat independent fiecarui individ sau fiecarui bloc de indivizi pentru esantioane dependente. Rezultatul tratamentului poate fi: succes: 1 sau esec: 0, deci o variabila binara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.