Teste rezolvate din "Drept procesual civil"

Trimis la data: 2015-11-28
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 100
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 0
Autor: utilizatorul_3
Dimensiune: 136kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Legislatia din Republica Moldova - Drept procesual civil 22 de teste rezolvate
Testul Nr. 1

I. Notiunea si importanta fazei de intentare a procesului civil

1 Descrieti efectele material-juridice si procesual-juridice ale intentarii procesului

Efectele procesuale se refera in primul rind la aparitia drepturior si obligatiilor de procedura cum ar fi: intocmirea cererii in modul corespunzator, taxarea corecta a acesteia, posibilitatea asigurarii de actiuni sau probelor, prezentarea si cercetarea probelor si alte actiuni procedurale, care in afara procesului civil nu pot fi infaptuite.

Dupa sesizarea instantei de judecata de reclamant prin inaintarea unei cereri de intentare a unei pricini civile se porneste procesul civil.
Prin inaintarea cererii si declansarii procesului civil, au loc unele schimbari in raportul juridic intre viitorii participanti la proces.
Odata cu intentarea cererii de chemare in judecata, reclamantul obliga instanta de a solutiona pricina (cazul) civila ce s-a ivit intre reclamant si parat.
Astfel porneste procesul civil in pricina concreta intre doi participanti la proces.
Odata cu declansarea procesului se creiaza raporturile de drept procedural intre instanta de judecata si participantii la proces.
Prin aceste raporturi intelegem drepturile participantilor la proces de a folosi toate mijloacele si drepturile procedurale respectand pe deplin procedura civila in solutionarea acestui litigiu.
Instanta de judecata nu trebuie sa omita nici una din procedurile obligatorii pentru a nu incalca legea fiind obligata sa solutioneze litigiul civil respectand principiile si normele dreptului procesual civil.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.