Tipologia bancilor si a operatiunilor bancare

Trimis la data: 2009-06-29 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Emiliana Rusu Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Bancile comerciale sunt o veriga de baza a intermedierii financiare,
deruland o gama diversa de operatiuni, preponderente fiind cele de atragere a depozitelor si de acordare a creditelor.
In functie de legislatia in vigoare in diferite tari si de particularitati se disting urmatoarele tipuri de institutii:
-banci mixte de tip german
-banci de tip britanic in care filialele sunt gestionate de o maniera distincta
-holdinguri bancare americane
-conglomerate bancare japoneze
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Bancile mixte de tip german - au aparut la inceputul sec. XX -lea, ca o
i‚Cosmozai‚C intre sistemul bancar si cel industrial, conducand la cel mai semnificativ progres din Europa. Bancile au intervenit in intreprinderi, fie prin acordarea de imprumuturi pe termen lung, fie prin constituirea de fonduri proprii, ceea ce a permis salvarea intreprinderilor din starea de dificultate. In prezent, ponderea bancilor germane in structurile intreprinderilor industriale sau comerciale este sporita, marile banci sunt prezente in 300-400 de consilii de supraveghere ale societatilor.

Treptat ele au devenit tot mai universale, implicandu-se in domeniul imobiliar, al asigurarilor si al preluarilor prin participatie.
Si in Japonia, la sfirsitul sec. al XIX-lea bancile au acceptat riscurile marilor intreprinderi, contribuind la constructia unor giganti industriali financiari.In SUA, prin lege, a fost consacrata separarea activitatilor bancare de cele comerciale sau industriale, ceea ce a stimulat creativitatea bancilor si dezvoltarea cu o mult mai mare rapiditate a inovatiilor financiare.

Singura banca din SUA ce a reusit sa se declare banca universala este Citicorp, oferind clientelei din intreaga lume toate tipurile de produse.In concluzie, in structura sistemelor bancare din toate tarile s-au conturat alaturi de Banca Centrala, banci de depozit, universale sau comerciale si banci specializate, prima categorie (bancile de depozit) reprezentand principala componenta a sistemelor bancare contemporane.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.