Tipologia profesionistului in comunicarea financiar-bancara

Trimis la data: 2010-06-02
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 1
Autor: Mariana Nita
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In cadrul CFB prin emitent se intelege o institutie din sistemul financiar-bancare care emite mesaje catre un public tinta, in intentia de a comunica o informatie specializata unui anumit scop. Desigur ca emitentul poate fi o persoana, dar in domeniul financiar-bancar, profesionistii nu lucreaza ca niste simpli liber intreprinzatori, facand comunicari in maniera individuala. Prin urmare vorbim de institutii specializate deoarece indivizii care emit mesajele sunt in mod necesar incadrati acestora. Daca orice persoana de pe strada se trezeste sa faca un comentariu economic, nu se poate spune asadar ca piata financiar-bancara va tine neaparat cont de acest lucru.

Cursuri similare:

Emitentii mesajelor in CFB au o practic o datorie sa actioneze in acest sens. Este posibil ca o parte din informatiile pe care le transmit sa nu fie de interes pentru public si in consecinta ignorate. Cu toate acestea A© spectacolul trebuie sa continue A>>. In momentul in care emitentii mesajelor isi iau concediu fara sa consulte pe nimeni, pe piata locul informatiilor oficiale va fi luat de zvonuri si presupuneri si mai devreme sau mai tarziu acest haos informational va raspandi panica printre cei pentru care informatia financiar-bancara era vitala in luarea deciziilor. Daca receptorii de mesaje nu isi iau in serios propriul interes, atunci suporta integral consecintele.

Aceasta nu este insa o problema a emitentilor. Ei trebuie sa asigure fluxul informational. Cum dispun mai apoi de el receptorii este o alta problama ce iese din jurisdictia emitentilor.In CFB emitentii sunt :Bancile;Societatile de investitii financiare (SIF);Fondurile de investitii;Bursele ( cele care sunt la randul lor listate la bursa);Companiile de audit si consultanta;Companiile de asigurari.

Bancile, SIF-urile si fondurile de investitii sunt adevaratii emitenti din enumerarea anterioara. Datorita faptului ca administreaza in mod direct activele financiare ale altor oameni, aceste institutii sunt obligate la o scrupulozitate deosebita in ceea ce priveste corectitudinea informatiilor comunicate. Prin urmare acestea vor stabili un calendar al raportarilor financiare obligatorii, astfel incat clientii acestora, receptorii, sa aiba o imagine cat mai clara, si pe cat posibil actualizata despre banii lor si potentialul acestora de valorificare alternativa.

In afara raportarilor financiare obligatorii, toti emitentii de pe piata financiar-bancara au datoria de a generaliza o serie de informatii de natura publica cum ar fi:Legislatie si actualitatea normelor in vigoare.Politica financiara si de credit a institutiilor care influenteaza parghiile financiare la nivelul unei economii (cum ar fi de pilda Banca centrala care este autoarea politicilor de tintire a inflatiei)

Evolutia ratei dobanzii si corelatiile acesteia cu ceilalti indicatori financiari-bancari.Prognozele cu privire la rata inflatiei .Estimarea trendului raportului de schimb dintre moneda nationala si principalele valute.Evolutiile principalilor indicatori care reprezinta activitatea celor mai importante burse, dupa valoare capitalizarii acestora (cum ar fi NYSE, LSE, Euronext, Bursa din Tokio sau cea din Singapore)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.