Titlurile fianciare si plasarea lor pe piata de capital

Trimis la data: 2010-02-21
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Laurentiu_F
Dimensiune: 48kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Active reale si active finaciare: conceptul de activ:a)sens juridic;b)sens economic.Dpdv jur activ = totalit drepturilor pe care le detine o persoana sau o firma.Dpdv jur pasiv = totalit oblicatiilor pe care le au o pers sau o firma. Activul patrimonial cuprinde:-drepturi reale asupra unor bunuri corporale si necorporale (marca de firma, etc );-drepturi de creanta-consemnate in titluri care dau dreptul destinat acestuia sa pretinda titularilor acestora efectuarea unor plati.+Dpdv ec. (contabil) activul= mijloace de care dispune o firma pt a-si desfasura activitatea.

Cursuri similare:

Economia financiara : -ec simbolica.Nu este constituita din procese de tip informational, generate de miscarea banilor sau a hartiilor de valoare ( intre ceic are au disponobilitati si intre cei care au proiecte, nevoie de bani si care nu mai au ce vinde altceva).+Trebuie sa ia nastere un process banesc invers prin plata unei recompense ( de la cei care au imprumutata banii la cei care i-au dat).Ca resultat al c.s trebuie sa ia nastere acest process invers.Cap este si el un active ->poate sa se alfe in 2 ipostaze:1.cap real (ansamblul masinilor, utilajelor, caldirile);2.cap financiar - sub forma de bani;-sub forma de titluri -> le numim in mod generic "valori mobiliare".

Ele se pot transfera cu usurinta in bani, fapt ce dezvaluie marimea lichiditatilor.+Clasificarea activelor financiare:-dp natura proceselor din care rezulta: 1. active bancare- iau nastere din proc specifice bancilor (certif. de depozit, cec, cont current (de imprumut )).Ac nu au o circulatie libera si larga; pot fi utilizate doar in relatia individ-banca. 2. active nebancare - plasamente pe termen mediu sau lung sunt de natura investitiilor. Ac sunt aciunile si obligatiunile Ac titluri se preschimba n bani pe piata de capital. 3. active financiare mixte: - sunt emise de banci dar au o circulatie pp de capital =>certificate de depozite.

2. Titlurile financiare: acestea reprezinta forma de existenta a activelor nebancare.Tilurile financiare pot avea o forma materializata sau nematerializata (inreg in fomra electronica).titlurile financiare dezvaluie o anumita relatie intre posesorul lor si emitent ( o relatie contractual- obligat reciproce ale acestora).Acest fapt este dezvaluit de denumirea englezeasca "securities".Rolul lor deosebit consta in faptul ca toate activele firmei se pot dedulbal din forma materiala in forma de bani .Cine emite titluri financiare poate sa-si finanteze cu usurinta active pe care o desfasoara.

Aceste titluri financiare se negociaza(se vand , se cumpara) cu usurinta pe piata de capital.Titlurile financiare au o anumita valoare =>confera detinatorului o anumita calitate.Dupa forma de renumerare a detinatorului, titlurile pot fi:-titluri care ofera drepturi prestabilite detinatorului ( venituri fixe si sigure -> obligatiuni,venituri variabile->actiunile.);-titluri financiare comerciale ( certif. de depozit, conosamentul);-titluri financiare necomerciale ( actiuni, obligat,titluri bancare)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.