Transferul de putere in diportii pasivi

Trimis la data: 2010-05-22
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Eduard_A
Dimensiune: 92kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In aplicatiile practice exista situatii cand diportii pasivi sunt conectati intre terminatii rezistive, ceea ce duce la aparitia unor pierderi de putere. Aceste pierderi pot fi calculate cu ajutorul a doua seturi de parametri de transfer:
a). parametri de transfer de lucru;
b). parametri de transfer de insertie.
). La definirea parametrilor de transfer de lucru se intalnesc doua tipuri de puteri, respectiv si .
Pentru definirea lui se porneste de la un circuit de referinta, deoarece ea se considera a fi puterea maxima pe care o poate debita sursa conectata la intrarea diportului (la adaptare).
Figura 1.12 Puterea este cea pe care o primeste sarcina prin diport de la sursa de la intrare.
In regim armonic, adica pentru , cele doua marimi se pot defini astfel:

La definirea functiei de transfer de lucru se utilizeaza raportul puterilor introduse mai sus. Astfel, daca diportul este pasiv atunci:
(118)Deoarece raportul contine patratele tensiunilor la care fac referire (sau ale curentilor), in continuare se va lucra cu . In acest context, se defineste modulul functiei de transfer de lucru cu relatia:
Ca urmare, functia de transfer de lucru pentru un diport pasiv, definita in planul variabilei complexe s, este de forma:

In practica se foloseste constanta de transfer de lucru sau compusa, care se poate defini in doua moduri in functie de dimensiunea ce se doreste sa se obtina pentru partea ei reala.
Se pune problema determinarii conditiilor in care (adaptare la poarta 1-1ia): a). Daca , rezulta .Deci, adaptarea la poarta 1-1ia este asigurata, daca aceeasi conditie este indeplinita si la poarta 2-2ia. In cazul liniilor de transmisie de lungime finita, la care impedanta de sarcina este egala cu impedanta caracteristica, impedanta de intrare este tot egala cu .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.