Transmisie la distanta a datelor de emisie

Trimis la data: 2010-01-05
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.58 / 10
Downloads: 0
Autor: Gina_S
Dimensiune: 249kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In sistemele de telecontrol de emisie, datele de masurare se prelucreaza de un calculator de emisie. Datele prelucrate sunt stocate intermediar de catre un calculator de telecontrol de emisie (calculator EFU sau sistem B) si pregatite in permanenta pentru a fi transmise la distanta. Calculatorul de emisie si calculatorul- pot fi grupate intr-o singura unitate sau pot fi operate printr-o retea de date reciproca. Operatorul instalatiei dispune, in functie de numarul de instalatii supravegheate de unul sau mai multe sisteme-B, care pot fi legate intre ele. Fiecare sistem B preia sarcinile de evaluare pentru o instalatie sau o parte a acesteia.

Cursuri similare:

La un sistem B pot fi conectate mai multe calculatoare de emisie. La autoritatea competenta de supraveghere este instalat un sistem G. Prin intermediul acesui sistem se poate interveni asupra datelor stocate in sistemele B, care sunt conectate la sistemul G. Sistemul B si sistemul G comunica intre ele printr-un modem in cadrul retelei de telefonie publica. Interfata de data a fost stabilita unitar.
Sistemele EFU (de telecontrol de emisie) indeplinesc urmatoarele functii de baza:

Spre deosebire de calculatoarele de evaluare a emisiilor, valorile de emisie singulare pot fi alocate timpilor de emisie corespunzatori in sistemele EFU (telecontrol de emisie). Transferul zilnic de date faciliteaza interventia rapida a autoriltatii competente de supraveghere in cazul in care se constata neregularitati in comportamentul de emisie al unei instalatii conectate.
Pentru ca sistemele B dispun de o unitate de calcul mai performanta este posibila calcularea , spre exemplu, a tendintei de evolutie a unei valori de emisie. Astfel poate fi identificata din timp o amenintarea de depasire a unei valori medii zilnice, de exemplu.

Toate aparatele de masurare adecvate pentru masuratori continue inregistreaza modificari fizice sau fizico-chimice, pe care le provoaca obiectul supus masurarii in sistemul de masurare, si le transforma pe acestea in semnale electrice. In acest sens, fie obiectul supus materia supusa masurarii este extrasa din fluxul volumetric principal si condusa catre aparatul de masurare (luare de probe extractiva), fie materia supusa masurarii se analizeaza direct in canalul de evacuare a gazelor reziduale (masuratoare in-situ).

Acest capitol isi propune sa ofere o imagine sistematica a principiilor de masurare folosite in mod obisnuit. Aspectele speciale, constructive ale producatorilor de aparate nu fac obiectul prezentarii ulterioare.In terminologia de specialitate se folosdeste in general termenul de "fotometru" care denumeste aparatele de masurare optice, chiar daca conform definitiei acesta corespunde spectrometrului. In rest este desemnat ca fotometru numai acel spectrometru, care lucreaza cu radiatii in domeniul vizibil de ultraviolete.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.