Transporturi

Trimis la data: 2010-05-24 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 36 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicoleta_P Dimensiune: 62kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In vederea determinarii cu exactitate a prestatiilor efectuate de catre transportator, expeditorul trebuie sa le confirme. Confirmarea se face pe: fisa de transport, bonul de transport si scrisoarea de transport.
Fisa de transport este un document care se utilizeaza pentru inregistrarea succesiva a numarului de curse intr-o zi de exploatare la care se alica tariful pe ora si km. Expeditorul este obligat sa confirme pe fisa de transport ora de prezentare si datele de identificare a mijlocului de transport si sa inregistreze succesiv cursele, locul si ora eliberarii vehiculului.

Statele sunt interesate sa introduca mijloacele de transport nationale in derularea contractelor de marfuri de import si export precum si in realizarea unor prestatii in cont extern. Protejarea carausilor nationali precum si reglementarile nationale in domeniul rutier sunt diverse de la tara la tara. La acestea se adauga si protejarea drumurilor, soselelor si podurilor impotriva uzurii cauzate de camioanele straine si pentru evitarea poluarii.

In fiecare tara au aparut reglementari care stabilesc conditiile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca mijloacele de transport straine pentru a fi admise sa circule pe drumurile nationale si conditii care asigura securitatea si disciplina rutiera. In cadrul preocuparilor internationale pentru unificarea normelor privind transporturile rutiere au fost elaborate mai multe conventii. Totusi nu au putut fi reglementate toate aspectele prin aceste conventii internationale, de aceea sunt si conventii bilaterale.

Cele mai importante conventii internationale care reglementeaza transporturile internationale sunt: Este una dintre cele mai reusite si utile conventii internationale elaborata in 1975 de Comisia Economica ONU pentru Europa si intrata in vigoare in 1978. Conventia reglementeaza regimul de tranzit al marfurilor prin posibilitatea de a transporta marfuri fara controale la vamile de tranzit. In acest mod durata de transport se scurteaza, atragand dupa sine o micsorare a cheltuielilor de transport cu stationarea si echipajul.

Acest lucru este cu atat mai important cu cat avem de a face deseori cu marfuri perisabile. De asemenea, vehiculele care circula sub carnet TIR nu mai sunt obligate sa depuna garantii in valuta la vama. Totusi in vederea evitarii abuzurilor, organele vamale vor putea verifica daca exista suspiciunea ca marfa nu este conform documentelor insotitoare. Prin carnetul TIR, asociatia garanta raspunde fata de autoritatile unei tari afiliate incepand cu momentul in care carnetul TIR este acceptat de catre autoritatile vamale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.