Tranzactii comerciale internationale - planificarea

Trimis la data: 2010-10-18
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Madalin Voica
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Planul de afaceri este cel mai important instrument de lucru in planificarea, conducerea si dezvoltarea unei afaceri. Prin intermediul planului de afaceri sunt prezentate atat succesele si realizarile firmei, cat si scopurile si obiectivele acesteia pe termen mediu si lung. Desi nu exista criterii standard de elaborare a unui plan de afaceri, in structura acestuia sunt incluse si accentuate acele categorii de informatii care corespund cel mai bine scopului si obiectivelor vizate.

Cursuri similare:

Planul de afaceri este, in primul rand, un instrument managerial. El reuneste acele actiuni si resurse interne care au drept obiectiv conducerea firmei, dar si orientarea acestora spre identificarea si exploatarea oportunitatilor in scopul dezvoltarii afacerii.
Planul de afaceri constituie o referinta pentru managerul care stie ce are de facut, care stie ce obiective trebuie sa atinga, este aprobat de consiliul directorilor ca baza a dezvoltarii companiei, poate servi ca baza pentru constituirea unor bugete, poate fi folosit la monitorizarea rezultatelor companiei.

Constituirea planului de afaceri ajuta managerii sa-si faca o idee realista asupra afacerii fara a ignora problemele existente. Realizarea unui plan de afaceri este de a oferi un cadru pentru o propunere buna de afacere.Planul de afaceri va acoperi aspectele esenyiale ale afacerii si va asigura ca resursele, costul lor si utilizarea lor sa fie clar identificate si legate de potentialul de piata, care va fi sursa de venituri pentru mentinerea afacerii.
Planul de afaceri prezinta proprietarului intreprinderii unele laturi
ale managementului afacerilor - pregatirea unui plan de afaceri obliga proprietarul sa prezinte detalii despre intreprindere, sa se familiarizeze cu elementele lui integrale.

O cunoasere detaliata a afacerii se dezvolta in decursul pregatirii planului si aceste cunostinye vor ajuta persoana care ia imprumutul sa efectueze controlul activitayii in viitor. Un bun plan de afaceri trebuie sa fie clar, convingator, si concret. Planificarea afacerilor este una din cheile succesului ce permit definirea exacta a scopurilor si a activitatilor ce trebuie facute pentru atingerea lor, precum si repartizarea judicioasa a resurselor necesare pentru obtinerea beneficiului asteptat.

Prin implementarea unui plan de afceri managerul trebuie sa ia in considerare riscurile care pot aparea. Avand o concurenta acerba firma SIRETUL PASCANI S.A. poate renunta la implementerea unor puncte din planul de afaceri. Previziunile planului de afaceri nu se vor regasi integral in rezultatele firmei.

Firma Siretul Pascani S.A., are in plan extinderea portofoliului de furnizori de bunuri de larg consum, concomitent cu extinderea pe logistica.Siretul Pascani S.A. a obtinut o crestere de 22% a cifrei de afaceri in lei, ajungand anul trecut la nivelul de 475 de milioane de lei (peste 131 de milioane de euro). Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in cea mai mare masura cresterii volumice a vanzarilor, dar si cresterii fortei de vanzari cu impact direct asupra numarului de clienti deserviti de firma Siretul Pascani S.A.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.