Trezoreria publica

Trimis la data: 2010-11-04
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Florentina Grigore
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Trezoreria de Stat - unitate structurala a Ministerului Finantelor, constituita din Trezoreria Centrala si trezoreriile teritoriale, care exercita executarea de casa a bugetului de stat si a bugetelor unitatilor administrativ - teritoriale, administrarea mijloacelor valutare a fondurilor si mijloacelor extrabugetare, precum si a fondurilor cu destinatie speciala. Cont trezorerial - cont deschis la Trezoreria de Stat pentru evidenta analitica a executarii de casa a bugetelor de toate nivelurile, a mijloacelor valutare si extrabugetare.

Cursuri similare:

Cererile se depun la TCentrala. Platitorii de impozite, taxe si alte plati isi onoreaza obligatiunile catre buget de toate nivelurile prin documente de plata, aprobate prin hotararea comuna a dep - statisticii RM si a BNM nr. 117/88 din 28.11.97:Dispozitia de plata trezoreriala (DPT) este intocmita pentru achitarea fiecarui impozit sau taxa, indicand in mod obligatoriu codul fiscal, contul bancar al trezoreriei, codul bancii, contul T de venituri cu prescriere textuala a platii achitate;

DPT este intocmita de nerezidenta RM, indicand rechizitele bancare ale TCentrale;Ordin de incasare. Org fiscale si vamale teritoriale deschid in BC, in baza autoritatilor eliberate de Min. Fin, conturi curente pentru depunerea numeralului incasat de la agenti economici si persoane fizice si transferarea ulterioara zilnica la contul Min. Fin si a Aviz de plata in numerar se utilizeaza pentru achitarea impozitelor si taxelor de persoanele fizice sumele incasate prin aviz, de plata in numerar pentru bugetul de toate nivelurile, se vireaza zilnic de catre BC prin Nota de contab trezoreriala intocmita pe fiecare tip de plata si localitate la contul bancar al T cu indicarea obligatorie a contului T de venituri.

BC transmit insp fiscale teritoriale si org vamale un exemplar al Notei de contab trezoreriala, registrele de plata cu anexarea avizelor de plata. Documentele de date servesc ca baza pentru reflectarea veniturilor incasate in numerar in fisa personala a contribuabilului.Dispozitia incaso trezoreriala - folosita pentru perceperea in mod incontestabil din contul contribuabilului fara acordul lui a platilor privind restantele impozitelor si taxelor in bugetul de toate nivelurile.Aviz de plata in numerar - utilizat de Intreprinderile individuale si gospodariile taranesti pentru achitarea impozitelor si taxelor.

Responsabili de corectitudinea intocmirii documentelor si virarea platilor la conturile bancare ale Tz sunt contribuabilii de comun cu Bancile comerciale care deservesc conturile bancare ale platitorilor de impozite si taxe. Tz centrala si cele teritoriale efectueaza zilnic control asupra corectitudinii inscrierii mijloacelor la conturile trezoreriale de venituri si virarii la timp de catre Banca comerciala a mijloacelor bugetare,
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.