Valorificarea constatarilor controlului

Trimis la data: 2010-03-03
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ilina mosie
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Controlul financiar stabileste faptele cauzatoare de prejudiciu si abaterile cu caracter financiar. Rolul acestuia nu se opreste insa aici, ci este urmat in mod obligatoriu remedierii deficientelor si abaterilor constatate.
Controlul actioneaza pentru solutionarea concreta, operativa a problemelor, iar acolo unde se constata incalcari ale legii, ia masuri pentru sanctionarea celor vinovati.
Etapa finala a controlului financiar, respectiv valorificarea constatarilor este facuta in mod diferentiat in functie de organul care a exercitat controlul, de conducerea entitatii controlate, de natura deficientelor si posibilitatile reale de imbunatatire a activitatii.

Cursuri similare:

Sanctionarea disciplinara se aplica numai dupa efectuarea unei verificari a faptei ce constituie abatere, solicitarea explicatiilor scrise de la persoanele considerate vinovate si controlul sustinerilor facute de acestea in aparare.Sanctiunea disciplinara stabilita se comunica in scris persoanei vinovate. Sanctiunea nu se poate aplica mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii abaterilor. Persoana facuta raspunzatoare, poate contesta decizia in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta. In cazul constatari nevinovatiei persoanei sanctionate, aceasta are dreptul la o despagubire egala cu partea de salariu de care a fost lipsita.

In caz de pluralitate de incalcare a indatoririlor de serviciu, nu se impune o pluraritate de sanctiune disciplinara, ci se aplica o singura sanctiune corespunzatoare celei mai grave dintre abaterile savarsite.
Cand prin aceeasi fapta sunt incalcate mai multe norme de drept care atrag raspunderi disciplinare dar si alt gen de raspundere, avandu-se in vedere ca nu se pot aplica doua sanctiuni cu caracter pecuniar, urmeaza a se aplica sanctiunea cea mai grava dintre ele.

In cazul abaterilor disciplinare constatate de organele de control, acestea se consemneaza in procesele-verbale de control, pe baza carora conducerea entitatii controlate aplica sanctiunile disciplinare corespunzatoare.In acest mod, actul de control poate fi considerat finalizat, intrucat prin deciziile luate de conducere au fost inlaturate deficientele constatate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.