Valorificarea constatarilor controlului financiar

Trimis la data: 2010-08-23
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Arnaut
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Controlul financiar nu se limiteaza la constatarea lipsurilor, deficientelor si abaterilor. Controlul de constatare este urmat obligatoriu de controlul de remediere completa a neajunsurilor si abaterilor constatate. O actiune de control nu este considerata incheiata pana nu se lichideaza toate deficientele constatate si se stabilesc masuri care duc la imbunatatirea efectiva a activitatii controlate.Controlul actioneaza pentru solutionarea concreta si operativa a problemelor, iar acolo unde sunt incalcate legile, in conformitate cu prevederile si drepturile legale, controlul ia sau propune masuri adecvate, inclusiv pentru sanctionarea persoanelor vinovate de producerea deficientelor, abaterilor si lipsurilor constatate.

Cursuri similare:

Finalizarea actiunilor de control financiar, respectiv, valorificarea constatarilor facute depind de organul care a exercitat controlul, de managementul agentului economic si de aplicarea solutiilor corespunza-toare, in functie de natura activitatii si deficientelor sau a rezervelor de imbunatatire constatate.Pentru finalizarea actiunilor de control financiar se utilizeaza, in mod selectiv, diferentiat si corelat, in functie de aspectele concrete ale activitatilor sau obiectivelor supuse controlului, o serie de masuri, cai, tehnici sau modalitati.

In principal, se pune accent pe determinarea oricaror masuri necesare pentru remedierea si prevenirea repetarii deficientelor si abaterilor constatate si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate.
Astfel, se propun sau dispun masuri operative in timpul desfasurarii controlului pentru inlaturarea deficientelor constatate si prevenirea repetarii lor, dintre care mentionam:Angajatorul dispune de prerogativa disciplinara, avand dreptul de a aplica, potrivit legii, sanctiuni disciplinare salariatilor sai ori de cate ori constata ca acestia au savarsit o abatere disciplinara.

Abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici.
Suspendarea contractului individual de munca poate interveni:

de drept prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti, si are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a plati drepturilor de natura salariala de catre angajator. In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salaria-tului, pe durata suspendarii acesta nu beneficiaza de nici un drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.