Etica in comert international

Nota: 5.90
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Downloads: 79
Conceptia de marketing reprezinta filosofia servirii si avantajului reciproc. Aplicarea ei conduce economia cu o mana invizibila spre satisfacerea numeroaselor si schimbatoarelor nevoi ale milioanelor de consumatori. Se pune insa intrebarea daca o conduita etica este compatibila cu supravietuirea firmelor pe o piata globala concurentiala, deoarece practicile de marketing sunt adeseori apreciate in mod nefavorabil de catre consumatorii "presati" de catre acestea.
Unele studii au demonstrat ca in randul consumatorilor, in special in tarile dezvoltate, existe o anume ingrijorare cu privire la produsele si serviciile periculoase, cu preturi prea mari si calitate inferioara, sau la publicitatea inselatoare, vanzarea sub presiune, la uzura morala planificata si la alte practici de acest gen, imorale de altfel.
Acorda si tu o nota acestui curs:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.