Familia Pinaceae

Nota: 9.80
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Downloads: 1
Cuprinde arbori apartinand la cca 7 specii, originare din V Americii de N si E Asiei.Cea mai frecventa specie a acestui gen in tara noastra este :Pseudotsuga menziesii Franco (sin. P. taxifolia Britt., P. douglasii Carr.) - Duglasul verde.Arbore cu inaltimi mari (pana la 80-100 m) si diametre de 4-5 m, cu tulpina dreapta, cilindrica, cu o scoarta la inceput neteda datorita pungilor de rasina placut mirositoare, dar la maturitate formeaza la partea inferioara a trunchiului un ritidom gros, adanc si spongios.Lemnul este mai valoros decat cel al molidului si cu putin sub valoarea lemnului de larice, are duramenul brun-roscat, frumos colorat, este un lemn usor si rezistent, fiind utilizat in constructii, pentru furnire, placaje, traverse, pari de mina, grinzi, mobila s.a.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest curs cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.